В кожній країні чай і каву готують по-різному. Крім цих напоїв, є ще багато інших, які можуть не лише зігріти, а й покращити настрій. Ділимося рецептами деяких із них.Як приготувати гарячий шоколад, як у ФранціїІнгредієнти: плитка шоколаду, 300 мл молока, 1 ст. л. коричневого цукру.Приготування: Натріть шоколад не терці або просто його поламайте. Нагрійте молоко. Додайте шоколад до молока, перемішайте до розчинення. Проваріть 3-5 хв, додайте цукор.Як приготувати глінтвейн, як у НімеччиніІнгредієнти: пляшка сухого червоного вина, апельсин та яблуко, 3 волоські горіхи, 2 палички кориці, гвоздика, 3 горошини духмяного перцю, трохи мускатного горіха, 0,5 ч. л. імбиру, зірочка бадьяну.Приготування: Всі інгредієнти змішайте в каструлі, зокрема нарізані апельсин та яблуко. Горіхи подрібніть і також додайте. Нагрійте суміш на маленькому вогні 10-15 хв, не доводьте до кипіння. Одразу ж розливайте до келихів та зігрівайтеся.Як приготувати грог, як у БританіїІнгредієнти: 0,5 л води, лимон, 100 г рому або коньяку, паличка кориці, 2 зірочки гвоздики, 1 ст. л. меду.Приготування: Закип’ятіть воду з корицею та гвоздикою, проваріть 5-7 хв та зніміть з вогню. Додайте коньяк чи ром, сік половини лимона та мед, розмішайте.Як приготувати гарячий сидр, як у СШАЗауважимо, що яблучний сидр в Америці п'ють гарячим і з прянощами.Інгредієнти: 0,5 л яблучного соку, апельсин, 1 ст. л. цукру, кориця в паличках, гвоздика, духмяний перець, аніс, 200 мл коньяку за бажанням.Приготування: Сік нагрійте на невеликому вогні. Додайте спеції: 3-4 палички кориці, три зірочки анісу, 5 горошин перцю, 7-8 шт. гвоздики та цедру апельсина. Сік апельсина також додайте до суміші. Доведіть суміш до кипіння й проваріть 10-15 хв. Дайте настоятися ще 10 хв. Процідіть напій, за бажання додайте алкоголь.Як приготувати чай, як у МароккоІнгредієнти: зелений чай, з розрахунку 4 с. л. на 1 л води, пучок свіжої м’яти, 1 ст. л. тростинного цукру, кардамон, гвоздика, бадьян.Приготування: Закип’ятіть воду. Додайте чай, проваріть кілька хвилин. Додайте м’яту, спеції. За бажанням додайте паличку кориці, цедру апельсина чи кілька частинок лайма.Як приготувати пунш, як в ІндіїІнгредієнти: 100 г темного рому, 500 мл червоного вина, 500 мл води, 1 ст. л. чорного чаю, 2 апельсини, 4 зірочки гвоздики, 5 шт. кардамону, 2-3 палички кориці, 100 г цукру або меду.Приготування: Закип’ятіть воду, додайте чай та цукор і проваріть. Додайте вино, кардамон, корицю та нарізаний кільцями апельсин. Додайте ром і доведіть до кипіння. Проваріть на невеликому вогні 10-15 хв. Процідіть через сито та одразу подавайте. Прикрасьте кільцями апельсина чи яблука та паличками кориці.Читайте також: Що потрібно встигнути зробити до Нового року: список 12 важливих справ