Цей рецепт, як повідомляє авторка кулінарного блогу в соцмережі TikTok, було майже втрачено за часів Радянського Союзу. Однак довгожителі Авдіївки зберегли рецепт, який передавався з покоління в покоління аж від 19 століття. Жителі Авдіївки не лише відродили цю страву, а й зробили її національною візитівкою.Як приготувати авдіївську “гонорову” кашу за стародавнім рецептомЦю кашу називають “гоноровою” бо вона має досить дорогі інгредієнти і готується упродовж 3 годин. Страва більше нагадує вишуканий десерт, бо вона солодка, густа і запашна.Інгредієнти: 80 г круглого рису; 5 яєць; 400 мл молока 3,2% жирності; 120 грамів масла; 2 столові ложки цукру; дрібка солі.Спосіб приготування. Промиваємо рис у холодній воді, потім заливаємо окропом і варимо 3 хвилини. Опісля рис треба відкинути на сито, злити воду, а потім викласти на рушник, щоб він просушився. Молоко необхідно довести до кипіння, додати столову ложку цукру й масло. Треба ретельно все перемішати, щоб цукор повністю розчинився. Потім додаємо рис, варимо 5 хвилин і забираємо з вогню. В окремій ємності збиваємо яйця з ложкою цукру, збиту масу додаємо до рису, добре вимішуємо і доводимо до кипіння. Забираємо кашу з вогню, закриваємо кришкою і закутуємо ковдрою, даємо відпочити три години. Подавати кашу можна з маслом, варенням та родзинками. Нехай смакує!Читайте також:Скільки хвилин треба варити сушені гриби: яка помилка може зробити їх твердими й несмачнимиЩо ж таке хумус і з чим його їсти: користь та шкода продукту