Страва близькосхідної кухні хумус стає популярнішою у різних куточках світу, оскільки поєднує в собі низку вітамінів і мікроелементів.Що таке хумусХумус – це зварений і перетертий до консистенції пюре нут. Сам нут не має насиченого смаку, тому до хумусу обов'язково додають оливкову олію, сік лимона, різноманітні спеції, пасту тахіні (інгредієнт, отриманий з кунжуту), тож його смак залежить від набору спецій.Він може бути густіший і тоді його їдять як закуску чи намазку на хліб, піцу, або рідший, схожий на соус і його використовують у салатах.Висока калорійність хумуса одночасно є і перевагою, і недоліком цієї страви. Розумне споживання допомагає швидко наситити організм і надовго позбутися почуття голоду. А ось зловживати нутовим пюре не потрібно, оскільки можна швидко набрати зайві кілограми.Чим корисний хумус1. Джерело білка. Хумус є хорошим джерелом рослинного білка, що корисно для вегетаріанців, веганів і тих, хто прагне схуднути.2. Багатий на клітковину. Клітковина, якої багато в хумусі, поліпшує травлення, сприяє здоровій роботі кишківника і допомагає контролювати вагу, забезпечуючи відчуття ситості.3. Містить корисні жири. Оливкова олія, яка входить до складу хумусу, багата на мононенасичені жири, що корисно для серця і судин.4. Багатий на антиоксиданти. Сезамова паста (тахіні), яка використовується в хумусі, містить антиоксиданти, що допомагають боротися з окислювальним стресом.Раніше ми писали, як приготувати печиво "Горішки" зі згущеним молоком. Більше про рецепт читайте у новині.Читайте також: Який хліб можна їсти під час схуднення: міфи і правда Що їсти, щоб підвищити імунітет взимку: топ-8 продуктів Яке молоко можна додавати до кави під час схуднення