Чи потрібно їсти суп щодня: відповідь Супрун

27.09.2018 06:46
Суп – смачна та корисна страва. Але їсти чи не їсти суп – це питання смаку, ніж здоров’я.

Про це пише виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

Вона зазначила, що жодного наукового підтвердження їсти суп щодня немає. Збалансоване різноманітне харчування і достатньо рідини упродовж дня позбавляють нас потреби їсти суп чи борщ.

Але попри це Супрун радить час від часу їсти суп.

1. Забезпечення потреби в споживанні овочів.

В одній тарілці супу може міститися 3-6 видів зелених овочів, бобових, грибів та зелені. За рекомендацією Британської служби здоров‘я варто їсти 5 порцій овочів і фруктів (одна близько 80 грамів). Тарілка супу вміщує мінімум дві необхідні порції.

via GIPHY

2. Краще перетравлення

Добре зволожена їжа краще перетравлюється. Але щоб отримати максимальну користь, необхідно правильно готувати ці страви. В ідеалі, суп має бути не дуже жирний, і готувати його слід без смаження овочів.

Супрун радить замість борошнистої заправки крем-супів краще використовуйте сочевицю. А от щодо м’ясних бульйонів – потрібно перші кілька зливати.

3. Зберігаються поживні речовини

Ця страва містить корисні вітаміни та мінерали. Жири, що є в супі, сприяють кращому засвоєнню рослинних пігментів каротиноїдів – провітамін А, що необхідний для здоров‘я зору, шкіри та імунітету. А от у борщі кисле середовище, тому вітаміни зберігаються якнайкраще.

Крем-суп

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

24.ua Суп – смачна та корисна страва. Але їсти чи не їсти суп – це питання смаку, ніж здоров’я.

Про це пише виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

Вона зазначила, що жодного наукового підтвердження їсти суп щодня немає. Збалансоване різноманітне харчування і достатньо рідини упродовж дня позбавляють нас потреби їсти суп чи борщ.

Але попри це Супрун радить час від часу їсти суп.

1. Забезпечення потреби в споживанні овочів.

В одній тарілці супу може міститися 3-6 видів зелених овочів, бобових, грибів та зелені. За рекомендацією Британської служби здоров‘я варто їсти 5 порцій овочів і фруктів (одна близько 80 грамів). Тарілка супу вміщує мінімум дві необхідні порції.

via GIPHY

2. Краще перетравлення

Добре зволожена їжа краще перетравлюється. Але щоб отримати максимальну користь, необхідно правильно готувати ці страви. В ідеалі, суп має бути не дуже жирний, і готувати його слід без смаження овочів.

Супрун радить замість борошнистої заправки крем-супів краще використовуйте сочевицю. А от щодо м’ясних бульйонів – потрібно перші кілька зливати.

3. Зберігаються поживні речовини

Ця страва містить корисні вітаміни та мінерали. Жири, що є в супі, сприяють кращому засвоєнню рослинних пігментів каротиноїдів – провітамін А, що необхідний для здоров‘я зору, шкіри та імунітету. А от у борщі кисле середовище, тому вітаміни зберігаються якнайкраще.

Крем-суп

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

24.ua