Чому розігріта в мікрохвильовці їжа несмачна: цієї помилки у використанні техніки припускаються всі

23.08.2024 18:20

Що можна зробити, щоб страви, які ви розігріваєте в мікрохвильовій печі були соковитішими, апетитнішими і набагато смачнішими? Адже ця техніка стала справжнім помічником на сучасній кухні. Щоб витрачати менше часу на приготування їжі, ми часто готуємо на кілька днів, а потім просто розігріваємо страви. Кілька хвилин — і гарячу вечерю вже можна подавати до столу. Однак, перед тим, як використовувати мікрохвильовку, запам'ятайте кілька важливих нюансів.Насамперед, розігрівати їжу можна лише в спеціальних контейнерах, які виготовляються з матеріалу, що придатний для використання у мікрохвильових печах. На них повинне бути маркування. Зазвичай це або значок у вигляді хвиль, або напис "Microwave oven safe".Використовуючи такий посуд, ви будете впевнені, що ні сам контейнер, ні їжа, яка в ньому лежить, не зіпсуються під час розігрівання.Також, запам'ятайте, який посуд в жодному разі не можна ставити у мікрохвильову піч. Це алюмінієва фольга, металевий посуд та прилади, паперові пакети. Не можна ставити й щільно закриті ємності, тому що через тиск, що наростає, посудина може різко розкритися і навіть розірватися.Чому розігріта в мікрохвильовці їжа несмачна: що робитиЩоб страва вийшла соковитішою і набагато смачнішою, потрібно накрити контейнер кришкою, але не закривати її. В такому разі вода не буде випаровуватися, тому продукти не пересушаться.Існує ще один цікавий лайфгак, як зберекти соковитість страви, коли ви розігріваєте її в мікрохвильовій печі. Поставте поряд з тарілкою, в якій лежить страва, чарочку з водою (краще наливати вже гарячу). Так ви створите додаткову вологість. Цей метод особливо добре працює, коли ви розігріваєте шматок піци і не хочете, щоб він став сухим.Читайте також: Навіщо досвідчені водії кладуть під колеса поліетиленовий пакет Як вибрати свіжу консерву просто в магазині: експерт поділився секретами Готують всі українці: медики назвали найшкідливішу страву з картоплі