Додайте лимон у воду під час варіння яєць: цей метод виршить купу проблем

09.12.2024 10:48

Здавалося б, що може бути простіше приготування варених яєць? Однак навіть найдосвідченіший кухар досить часто зіштовхується з проблемами тріснутої шкаралупи, витіканням яєць, зміни кольору білка тощо. Окрім того, що яйця втрачають свій привабливий вигляд, з водою всередину можуть потрапити патогенні бактерії. А лайфгак з лимоном може легко вирішити ці проблеми.Як варити яйця з лимоном Ретельно помийте яйця, щоб не було жодних забруднень на шкаралупі. Помістіть у каструлю з холодною водою і поставте варитися. До закипання киньте у воду кільце лимона чи просто вичавіть сік з половинки цитруса. Це попередить лущення шкаралупи яєць. Якщо яйця вже були з лущеною шкаралупою, то лимонний сік дезінфікує воду та відбілить білок. Після застосування такого лайфгаку шкаралупа злітатиме сама, а яйця матимуть ідеально гладеньку поверхню.Читайте також:Навіщо досвідчені господині тримають пакет картоплі в морозилці: про це мало хто знаєНавіщо заливати мандаринові шкірки оцтом: такий лайфгак вам неодмінно сподобаєтьсяНазвано найбільш недооцінений молочний продукт, який необхідно їсти якомога частіше