Якщо ви шукаєте, який сорт столового буряка найсолодший, найсоковитіший та ще й має великі коренеплоди, варто прислухатися до порад експертів.Сьогодні існує чимало сортів буряка, які підходять для вирощування вдома на грядці. Підбирають їх за кількома важливими ознаками, як-от легкість у вирощуванні, солодкість, соковитість, розмір. Втім, зазначають фахівці, важливу роль відіграє також якість ґрунту, в якому ви плануєте вирощувати культуру.Коли йдеться про ранньостиглі сорти, а саме такі найчастіше вирощують українці в домашніх умовах, то найкращим за низкою різних ознак вважають саме сорт "Акація". Його головна особливість полягає у стійкості до хвороб, які найчастіше з'являються у буряків, а ще він може запросто витримати навіть тривалу засуху.Плоди "Акації" виростають великими, соковитими і солодкими, з вмістом цукру понад 18%, що й робить цей буряк ідеальним для приготування різноманітних страв, зокрема і легендарного українського борщу.А якщо навіть такому сорту не вистачає солодкого присмаку, можна звернутися до народних порад. Щоб додати солодкості і соковитості, змішайте 1 ч. ложку харчової солі і відро звичайної води. Цього домашнього добрива вистачить на 1 кв. метр.Читайте також: Плоди виростуть солодкими і соковитими: спробуйте унікальний японський спосіб вирощування огірків Секретне обприскування без хімії: чим обробити картоплю, щоб не було колорадського жука "Хитре" підживлення огірків: як швидко, ефективно та безпечно збільшити кількість урожаю