Головна прикраса новорічного столу: п’ять оригінальних варіантів салату олів'є

30.12.2020 10:42

Звичайно, ви можете скористатися давно перевіреним рецептом або спробувати на заміну йому щось нове, не надто ухиляючись від класики жанру, вирішувати вам.

Але на Новий рік так хочеться зробити щось нове і спробувати приготувати звичне олів’є з крабом і голландським соусом, рожевими томатами чи раковими шийками і креветками, з відвареною грудинкою чи ростбіфом

Олів'є з раковими шийками і червоним кав’яром

Інгредієнти

картопля відварна - 160 г

морква відварна - 160 г

яйця - 4 шт

огірки солоні - 160 г

ракові шийки - 80 г

горошок консервований - 155 г

кав’яр червоний - 50 г

зелена цибуля - 3 г

Для домашнього майонезу

оливкова олія - ​​200 мл

яєчні жовтки - 2-3 шт.

цукор - 1 ч. л.

сіль - 1/4 ч. л.

гірчиця столова - 1/2 ч. л.

лимонний сік - за смаком

Покроковий рецепт

Крок 1: приготувати домашній майонез. Ретельно змішати жовтки з цукром, сіллю і гірчицею. Поступово додати потроху оливкової олії, коловими рухами в один бік ретельно емульгувати інгредієнти. В кінці додати в емульсію лимонний сік, ще раз ретельно перемішати і ненадовго поставити майонез у холодильник.

Крок 2: овочі, варені яйця і ракові шийки нарізати кубиками. Скласти в миску, посолити, перемішати.

Крок 3: додати консервований горошок і червоний кав’яр. Перемішати.

Крок 4: заправити салат домашнім майонезом і прикрасити страву дрібно порубаною зеленою цибулею.

Олів'є з відвареної грудинки

Інгредієнти

картопля відварна - 200 г

яйця - 5 шт.

зелений горошок - 100 г

сіль - 5 г

майонез - 200 г

морква печена - 125 г

огірки мариновані - 125 г

грудинка варена - 225 г

Покроковий рецепт

Крок 1: яйця відварити. Одне розрізати навпіл, залишивши велику частину жовтка в одній з частин.

Крок 2: відварені картоплю і моркву очистити.

Крок 3: білок варених яєць, овочі і варену грудинку нарізати дрібними кубиками. Додати зелений горошок, посолити, перемішати.

Крок 4: заправити салат майонезом. Викласти на блюдо і прикрасити половинкою яйця.

Олів'є з ростбіфом

Інгредієнти

картопля відварна - 200 г

морква відварна - 75 г

горошок консервований - 125 г

яйце варене - 5 шт.

ростбіф - 200 г

зелена цибуля - 30 г

бородинський хліб - 370 г

Для домашнього майонезу

жовтки - 3 шт.

гірчиця столова - 10 г

оцет столовий - 20 мл

цукор - 14 г

сіль - 2 г

олія - ​​220 мл

Для желе з огірка

огірковий сік - 40 г

желатин - 1,2 г

сіль - щіпка

Покроковий рецепт

Крок 1: приготувати желе з огірка. На водяній бані ввести розведений желатин у свіжовичавлений сік з огірка, додати трохи солі. Надати желе форму огірка і, коли воно застигне, нарізати його як огірок.

Крок 2: приготувати домашній майонез. Змішати жовтки з цукром, сіллю і гірчицею. Продовжуючи змішувати, акуратно почати вводити рослинне масло. В кінці змішування додати оцет, перемішати.

Крок 3: нарізати дрібними кубиками картоплю, моркву і яйце. Додати зелений горошок і заправити домашнім майонезом.

Крок 4: декорувати салат желе з огірка. Подавати з пір'ям зеленої цибулі і бородинським хлібом.

Олів'є з рожевими томатами

Інгредієнти

картопля відварна - 300 г

філе курячої грудки відварне - 125 г

яйця курячі відварні - 20 великих

огірки свіжі - 125 г

огірки мариновані - 75 г

помідори рожеві - 150 г

помідори салатні - 150 г

чебрець (листя) - 5 г

майонез - 100 мл

кріп - 5 г

сіль за смаком

Покроковий рецепт

Крок 1: яйця відварити круто. Відокремити білки від жовтків (для салату використовуються тільки білки).

Крок 2: відварену курячу грудку, білки, картоплю, обидва види огірків і салатні помідори нарізати кубиками. Кріп дрібно нашаткувати.

Крок 3: всі компоненти змішати в мисці до однорідного смаку і маси, посолити, заправити майонезом.

Крок 4: рожеві помідори нарізати кубиками.

Крок 5: у центр тарілки з допомогою кулінарного кільця викласти салат, розрівняти поверхню. Зверху викласти шар рожевих помідорів і зняти кільце. Посипати страву листям свіжого чебрецю.

Олів'є з крабом і соусом "Голландез"

Інгредієнти

огірок солоний - 100 г

огірок свіжий - 100 г

яйце куряче - 3 шт.

морква відварна - 100 г

картопля відварна - 100 г

майонез - 75 мл

філе краба - 200 г

червоний кав’яр - 50 г

яйця перепелині - 10 шт.

горошок зелений заморожений - 50 г

Для соусу "Голландез"

жовтки курячі - 3 шт.

вершкове масло - 100 г

лимонний сік - 30 мл

перець чорний мелений - 1 щіпка

сіль - 2 щіпки

Покроковий рецепт

Крок 1: приготувати соус "Голландез". Вершкове масло розтопити і остудити до кімнатної температури. Нагріти воду в каструльці до 80 градусів і встановити вогонь на мінімум. Поставити зверху миску, в яку вилити жовтки і лимонний сік. Добре збити їх на водяній бані (4-5 хвилин) і потім тонкою цівкою ввести вершкове масло, не припиняючи збивати. В кінці додати сіль і перець, ще раз збити.

Крок 2: перепелині яйця відварити до стану рідкого. Курячі яйце відварити круто. Остудити.

Крок 3: горошок зелений відварити і остудити.

Крок 4: огірки, моркву, картоплю і курячі яйця нарізати дрібними кубиками. Додати зелений горошок і змішати все з майонезом.

Крок 5: викласти салат на тарілку, прикрасити половинками перепелиних яєць. На салат викласти соус "Голландез" і філе краба. Прикрасити червоним кав’яром.