ЦитрусовіХоча більшість із нас зберігають лимони чи апельсини просто на столі у гарній тарілці, цитрусові зберігатимуться вчетверо довше, якщо їх тримати в холодильнику. Якщо ви чекаєте на гостей і хочете створити затишну атмосферу в оселі за допомогою викладених на тарілку лимонів, просто витягніть їх за годину до події.ЛавашХоча охолодження хліба призводить до того, що він всередині висихає і швидше черствіє, це правда лише для буханців, які готуються, наприклад, на заквасці. Але коли йдеться про лаваш чи тортилью, холодне повітря не має змоги проникнути в тонке тісто і висушити його. Лаваш, на жаль, дуже схильний до появи плісняви, тому його краще одразу покласти до холодильника, де він зберігатиметься вдвічі довше.Натуральне арахісове маслоТут усе залежить від того, наскільки швидко ви його з'їсте. Якщо після відкриття баночки ви зможете повністю використати її впродовж кількох днів, тоді можете сміливо залишати її в будь-якому прохолодному темному місці. Але якщо ви не впевнені у власних силах, краще зберігати її в холодильнику. Річ у тім, що відокремлена арахісова олія, яка міститься в продукті, може стати гіркою, якщо масло занадто довго простоїть у теплій кімнаті.Вершкове маслоЗвичайно, якщо зберігати масло за кімнатної температури, воно намащуватиметься значно краще. На жаль, через 2-3 дні продукт почне гірчити і втратить свої смакові властивості. Найкраще зберігати вершкове масло в холодильнику і витягувати невелику кількість за годину до вживання.КетчупЧасто кетчуп зберігають за кімнатної температури. Але виробник кетчупу Heinz стверджує, що хоча їхній продукт стійкий до зберігання через свою природну кислотність, після відкриття баночку треба тримати в холодильнику через нестабільність умов зберігання.ПирогиКоли ви щойно витягнули пиріг з духовки, його треба залишити за кімнатної температури остигати. На це піде приблизно 2-4 години. Потім, залежно від наповнення, йому потрібне охолодження. Наприклад, фруктові пироги завдяки цукру й кислотам можуть зберігатися просто на столі до двох днів, а ось десерти із заварним кремом, шоколадом, пудингом краще одразу після остигання ставити до холодильника.СиропиТут усе залежить від виду сиропу. Наприклад, чистий кленовий сироп треба після відкриття зберігати в холодильнику, оскільки в його складі немає консервантів.Читайте також: Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння: чим вона небезпечна для страви Зовсім не пара: експерти стверджують, що шоколад не можна запивати кавою