Кекс — ідеальний варіант випічки до кави або чаю, коли гості вже стоять на порозі. Інгредієнти для цього рецепту точно є в кожному холодильнику.
Спосіб приготування: Дістаньте з холодильника всі інгредієнти за одну годину до початку приготування. Важливо, щоб вони були кімнатної температури. Яйця потрібно збити з дрібкою солі і цукром. Додайте гашену соду до кефіру (підійде оцет або лимонний сік) і перемішайте з яєчною сумішшю. Розм'якшене вершкове масло (можна замінити маргарином) розітріть з борошном і додайте до яєчно-кефірної сумішші. Добре перемішайте. Тісто повинно нагадувати консистенцією густу сметану. Змастіть маслом форму для кексу, викладіть туди тісто, щоб воно заповнило не більше 2/3 форми. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Можете посипати готовий кекс цукровою пудрою за бажанням.Смачного!