Кулінари поділилися хитрістю, як зробити смажену печінку ще смачнішою: потрібен один інгредієнт

08.03.2025 00:36

Спробувавши хоча б раз, ви переконаєтесь, що ще ніколи не куштували в своєму житті смачнішої смаженої печінки. Так роблять шеф-кухарі в ресторанах. І це дуже просто.Цей інгредієнт — харчова сода. Вона здатна зробити повітряною та м'якою не лише випічку, але й такі м'ясні продукти як яловича, куряча чи свиняча печінка. Завдяки використанню соди продукт стає соковитим, м'яким, ніжним, а страви з нього тануть у роті.Річ у тому, що харчова сода, або гідрокарбонат натрію — це слабкий луг. Коли вона потрапляє до харчових волокон, то вступає у хімічну реакцію з тією кислотою, яка в них міститься.Після нейтралізації кислого середовища, шматочки печінки стають ніжними та "повітряними".Як "замочити" печінку в содіСпочатку печінку цілим шматком залишають у холодній воді на 10 хвилин. Тільки після цього її позбавляють плівки і нарізають шматочками. Тепер настав час використати соду. Посипте шматочки печінки гідрокарбонатом натрію, ретельно перемішайте, накрийте кришкою і залишіть так на 1,5 години.Після закінчення цього періоду часу промийте кожен шматочок проточною водою, щоб повністю змити соду. Тепер можете починати готувати печінку за будь-яким улюбленим рецептом.Читайте також: В рази корисніша за вівсянку чи перловку: яку крупу дієтологи радять включити українцям до раціону Чи дійсно потрібно пити 2 літри води на день і чи можна її замінити іншими напоями Міль боїться цього, як вогню: покладіть до шафи, щоб врятувати улюблені речі, хутро та взуття