Львівський шоколадний сирник: рецепт від відомого шеф-кухаря

21.05.2025 18:36

Львівський сирник - кулінарний символ Галичини. Цей десерт беззаперечно смакує кожному любителеві сиру. Існує багато варіацій цього рецепту. Одна з них - шоколадний сирник.

Рецептом поділився шеф-кухар Володимир Ярославський.

“Є десерти, які пахнуть дитинством, а є - які пахнуть Львовом. Цей шоколадний сирник - саме такий”, - каже кулінар.

Інгредієнти для сирної основи

500 г кисломолочного сиру (9%)

100 г сметани (15%)

80 г цукру

10 г ванільного цукру

3 яйця

60 г вершкового масла (82,5%)

20 г манки

35 г какао

100 г родзинок

цедра лимона

Інгредієнти для тіста

100 г вершкового масла

1 жовток

50 г цукру

140 г пшеничного борошна

10 г какао

5 г розпушувачаГлазур

150 г білого шоколаду

Приготування

За допомогою блендера збиваємо кисломолочний сир зi сметаною, цукром і яйцями до однорідної консистенції. Додаємо вершкове масло, манну крупу та какао, а потім ще раз добре збиваю.

Родзинки заливаємо окропом на 10 хвилин. Після цього зціджуємо воду і додаємо до сирної маси. За бажанням можна додати терту цедру лимона.

Для приготування тіста добре збиваємо масло з цукром. Додаємо борошно, какао та розпушувач. Все замішуємо і ставимо до холодильника.

Сирну масу поміщаємо у прямокутну форму, вистелену пергаментом. Зверху натираємо холодне тісто.

Ставимо до духовик та випікаємо приблизно 45–50 хв за температури 180 градусів.

Даємо сирнику повністю охолонути. Потім покриваємо розтопленим білим шоколадом.