Навіщо додавати соду під час смаження цибулі: корисна хитрість на кухні

19.03.2025 01:35

Часто смажений овоч додають у супи, смажені або тушковані страви, вводять до котлет. Обсмажування цибулі — простий процес, з яким може впоратися кожен. Але не у всіх після приготування овоч має привабливий та апетитний вигляд.Досвідчені кулінари додають під час смаження цибулі харчову соду. І ось навіщо. Справа в тому, що сода допомагає цибулі не пересмажитися і зберегти текстуру. Адже у всіх часом буває, що під час термічного оброблення овоч обгорає. Найчастіше таке трапляється тоді, коли кулінари намагаються пришвидшити час приготування і збільшують потужність.Завдяки харчовій соді цибуля збереже приємний золотистий колір, а ще просмажиться рівномірно.Як правильно додавати інгредієнт, щоб його було достатньо. Для початку потрібно нагріти сковороду, влити олію і відправити нарізану цибулю. Як тільки помітите, що овоч починає змінювати забарвлення і стає більш прозорим — саме час додати соду.На 300 г подрібненої цибулі потрібно взяти 1/3 ч. ложки харчової соди. На смакових якостях смаженої цибулі сода жодним чином не позначиться. Навпаки, ви отримаєте карамелізований овоч з апетитним золотистим відтінком та неймовірним ароматом.Читайте також: Навіщо досвідчені кулінари залишають металеву ложку в борошні: хитрість, перевірена роками З кришкою чи без: як правильно варити суп — половина кулінарів припускається помилки Не лише молоко: в чому вимочити оселедець, щоб риба отримала унікальний смак та аромат