Навіщо кухарі додають до тушкованої капусти молоко: ви точно про це не знали

01.10.2024 15:21

Тушкована капуста є корисною, смачною, бюджетною стравою, яка ще й готується дуже швидко. Завдяки чому вона завоювала популярність серед багатьох українців. Професійні кухарі часто під час приготування капусти додають до неї такий незвичний інгредієнт як молоко, і мало хто знає, навіщо вони це роблять.Навіщо додають до капусти, коли її тушать, молокоПокращення запахуНапевно всім відомий характерний запах тушкованої капусти. Хоч він і не впливає на смакові якості страви, але знижує апетит. Саме для нейтралізації цього «побічного ефекту» тушкування капусти та потрібно додавати молока в процесі її приготування. Пом'якшення капустиКапусти може залишатися досить твердою навіть після тушкування, додавання молока у цьому випадку значно її пом'якшить, помітно підвищить якість страви.Рецепт приготування тушкованої капусти з додаванням молокаІнгредієнти: Білокачанна капуста - 500 г. Морква - 1 шт. Цибулина - 1 шт. Олія - 3 ст. л Молоко - 100 мл. Лавровий лист, сіль, перець та зелень на смак.Готуємо тушковану капустуНаріжте по тонше капусту. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на великій тертці.На рослинній олії обсмажте цибулю, а коли вона стане прозорою, додайте до неї моркву. Коли овочі будуть золотистого відтінку, додайте капусту і сіль з перцем, а також молоко.Перемішайте все і тушкуйте під закритою кришкою приблизно 10 хвилин на вогні середньої потужності. В кінці додайте спеції та зелень, після чого капусту варто перемішати ще раз і зняти з плити.Для тушкованої капусти підійде молоко з будь-яким показником жирності. В кінці тушкування можна додати також невеликий шматок вершкового масла, воно зробить страву ніжною і ситною.Читайте також: Квашена капуста: користь та шкода для організму, для жінок та чоловіків Найкорисніший продукт для кишківника на думку гастроентеролога