Небезпечний сальмонельоз: симптоми та профілактика інфекції

20.08.2018 14:46
Сальмонельоз — це гостре інфекційне захворювання тварин, птахів і людей, що вражає шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні органи.

Про це розповіли у прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

Збудник сальмонельозу бактерія Salmonella переважно уражає травну систему, спричиняючи діарею, інтоксикацію та зневоднення організму. В окремих випадках може виникнути сепсис і гнояки у внутрішніх органах.

Підчепити інфекцію можна через продукти харчування, особливо небезпечними є м’ясні, молочні та рибні продукти.

Основні симптоми сальмонельозу (перші години):

- легке нездужання;- здуття живота;- температура;- запаморочення; - біль у скронях;- ломота.

via GIPHY

На другу добу ознаки інтоксикації зростають та з'являються ознаки гастроентериту: біль у животі, блювота (із залишками їжі, зелена та водяниста). Також з'являється діарея та відбувається зневоднення організму.

Профілактика сальмонельозу:

- обов’язково ретельно мийте руки з милом перед приготуванням їжі та перед її вживанням;- використовуйте безпечну воду, не пийте з неперевірених джерел;- вживайте бутельовану воду або охолоджену кип’ячену воду;- використовуйте харчові продукти, оброблені з метою підвищення їх безпеки (наприклад, пастеризоване молоко);- мийте та обдавайте окропом фрукти і овочі, особливо, у разі споживання їх у сирому вигляді;- м'ясо та риба повинні пройти хорошу термічну обробку.

Лікування. Якщо сальмонельоз має важку форму, то хворого госпіталізують у медзаклад. При легкій формі хвороби терапія, виписана лікарем, може проводитися у домашніх умовах.

via GIPHY

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

24.ua Сальмонельоз — це гостре інфекційне захворювання тварин, птахів і людей, що вражає шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні органи.

Про це розповіли у прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

Збудник сальмонельозу бактерія Salmonella переважно уражає травну систему, спричиняючи діарею, інтоксикацію та зневоднення організму. В окремих випадках може виникнути сепсис і гнояки у внутрішніх органах.

Підчепити інфекцію можна через продукти харчування, особливо небезпечними є м’ясні, молочні та рибні продукти.

Основні симптоми сальмонельозу (перші години):

- легке нездужання;- здуття живота;- температура;- запаморочення; - біль у скронях;- ломота.

via GIPHY

На другу добу ознаки інтоксикації зростають та з'являються ознаки гастроентериту: біль у животі, блювота (із залишками їжі, зелена та водяниста). Також з'являється діарея та відбувається зневоднення організму.

Профілактика сальмонельозу:

- обов’язково ретельно мийте руки з милом перед приготуванням їжі та перед її вживанням;- використовуйте безпечну воду, не пийте з неперевірених джерел;- вживайте бутельовану воду або охолоджену кип’ячену воду;- використовуйте харчові продукти, оброблені з метою підвищення їх безпеки (наприклад, пастеризоване молоко);- мийте та обдавайте окропом фрукти і овочі, особливо, у разі споживання їх у сирому вигляді;- м'ясо та риба повинні пройти хорошу термічну обробку.

Лікування. Якщо сальмонельоз має важку форму, то хворого госпіталізують у медзаклад. При легкій формі хвороби терапія, виписана лікарем, може проводитися у домашніх умовах.

via GIPHY

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

24.ua