Основні альтернативи волоським горіхам: чим можна замінити цей продукт в раціоні

07.06.2024 14:33

Якщо ви хочете замінити волоські горіхи в різних рецептах, важливо враховувати їх смакові якості, текстуру. Тільки тоді можна підібрати дійсно достойну альтернативу.ПеканЗа смаком і текстурою ці горіх дуже схожі на волоські. Вони відрізняються дещо солодкуватим присмаком, маслянистою текстурою. Їх можна сміливо використовувати як перекушування чи під час приготування різноманітної випічки. Якщо говорити про пропорції в стравах, то вони можуть бути такими ж, якби ви використовували волоські горіхи.Кеш'юВідрізняються солодкуватим смаком та кремовою текстурою, тому можуть замінити волоські горіхи без особливих проблем. Їх використовують в випічці, салатах, соусах. Також з кеш'ю виготовляють горіхову олію. Пропорції у стравах будуть такі ж самі, як у разі з волоськими горіхами.МигдальЦі горіхи вже мають злегка солонуватий присмак, добре відчутний горіховий смак. Вони хрумкі. Це ідеальний варіант для перекушування. А ще мигдаль можна використовувати у випічці, салатах, гранолі. Для покращення текстури мигдаль переважно використовують у подрібненому чи нарізаному вигляді.ФундукВідрізняється дещо землистим смаком, солодкуватим присмаком та хрумкою текстурою. Цей горіх підходить лише для десертів, випічки, салатів. З нього часто готують горіхову пасту.Чим замінити волоські горіхи у салатахНайкращою альтернативою волоським горіхам у салатах стане насіння соняшника чи гарбуза. Вони додадуть страві необхідного горіхового смаку та хрумкої текстури.Чим замінити волоські горіхи у випічціЯкщо ви плануєте пекти торт чи готувати десерт, де повинні бути волоські горіхи, але їх потрібно чимось замінити, зверніть увагу на макінські горіхи. Вони ідеально підходять для пигорів і тортів. Також можете спробувати фісташки, які відрізняються солодким смаком і м'якою текстурою.Чим можна замінити волоські горіхи людям з алергією на нихЯкщо у вас алергія на горіхи, спробуйте замінити їх насінням чіа. Воно має м'який смак та ідеально підходять не лише для приготування поживного смузі, але й випічки. А ось джерелом омега-3-жирних кислот стануть насіння льону. Щоб додати легкий горіховий смак в салати чи у випічку, а також збагатити страву білком, використовуйте насіння конопель.У різноманітних десертах та випічці можна використовувати вівсяні пластівці. Вони додадуть страві необхідної текстури і можуть мати легкий горіховий присмак. А ще спробуйте амарант. Завдяки своїй хрумкій текстурі він чудово підходить для салатів.Читайте також: Що відбудеться з вашим тілом, якщо щодня їсти кеш'ю: кому ці горіхи протипоказані Чому троянда перетворилася на шипшину: щоб квітка не виродилася в жодному разі не садіть біля цих кущів Альтернатива порошкам: чи зможуть капсули для прання замінити всі інші засоби