Печиво біскотті - простий рецепт смачної італійської випічки, яка зберігається тижнями

26.11.2024 19:37

Чому печиво біскотті так називаєтьсяНазва печива походить від латинського biscoctus, що в перекладі означає «двічі приготований». Для того, щоб продукти на основі зерна зберігалися довше і використовувалася ця техніка -- спечення двічі. Ще римські легіонери харчувалися пайками буцеллатуму -- печива, спеченого двічі. Тісто для біскотті випікають в духовці, а потім охолоджують, нарізають і знову випікають, печиво висушується та стає хрустким.Інгредієнти для приготування біскотті Борошно - 350 г Вершкове масло - 110 г Яйця - 3 шт Кориця - 0,5 ст.л Розпушувач - 1 ч.л Будь-які горіхи Сухофрукти — родзинки, сушена журавлина, курага Гарбузове чи соняшникове насінняПриготування біскотті: М‘яке вершкове масло, цукор та яйця перетираємо блендером або виделкою. Додаємо борошно, розпушувач та корицю і замішуємо тісто. Замішувати тісто краще руками, тісто повинно бути доволі тугим. Додаємо горіхи та сухофрукти на свій смак і ретельно вимішуємо тісто. Мокрими руками, так зручніше, формуємо ковбаску. З даної кількості виходить дві. Викладаємо на застелений пергаментним папером деко. Випікаємо десерт у розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Виймаємо з духовки, даємо постояти 5-10 хвилин Нарізаємо на скибочки товщиною 1-1,5 см. Викладаємо знову на пергамент і ставимо в духовку на 5 хвилин підсушитися. Виймаємо, перевертаємо і знову ставимо на 5 хв в духовку.Читайте також: Простий рецепт смачного вінегрету з новими інгредієнтами Дуже швидке дріжджове тісто для випікання та смаження пиріжків: як його приготувати