Перед варінням проткніть яйце голкою: лайфгак від професійних кухарів

28.11.2024 12:39

Розповідаємо, навіщо перед варінням яйця проколювати голкою, як правильно їх варити.Для чого потрібен отвір у шкаралупіНасправді, ця маленька дірочка від голки виконує дуже корисну функцію, яка полегшить життя усім господиням. Під час приготування в яйця потраплятиме вода, таким чином шкарлупа не буде "приклеюватися" до білка. Яйця легко будуть чиститися, шкаралупа злітатиме сама. Поверхня білка залишатиметься гладенькою й гарною.Як правильно протикати яйце голкоюОбов’язково треба знати, що отвір треба робити на тупому боці яйця. Там знаходиться повітряна камера, куди потраплятиме вода під час варіння. Якщо проткнути яйце в іншому місці, шкаралупа трісне і вареного яйця вже не вийде.Як правильно варити яйця: поради досвідчених господинь Щоб яйця під час варіння не потріскалися, треба посолити воду. Якщо яйця тріскатимуться, білок все одно не витікатиме. Не можна класти холодні яйця в окріп, так вони потріскаються і витече білок. Яйця треба варити на повільному вогні. Якщо яйця свіжі, їх краще варити на три хвилини довше. Щойно яйця зваряться, обдайте їх холодною водою і трохи надбийте, тоді вони будуть легко чиститися.Читайте також:Покладіть подушку ось так – ваш сон буде міцним і спокійнимЗ якого м'яса не можна варити холодець: воно лише зіпсує смак стравиЯк варити макарони, щоб не злипалися: сім простих секретів