Помідори на зиму без оцту та стерилізації: дуже смачний і простий рецепт

29.09.2024 13:35

Консервація без оцту стає все більше популярною. В першу чергу через те, що у консервації з додаванням оцту є ряд протипоказань. Страви з оцтом протипоказані людям з підвищеною кислотністю шлунку, з діагнозами «гастрит», «виразка шлунку», «виразка дванадцятипалої кишки», тим, хто має проблеми з нирками, печінкою, підшлунковою залозою тощо.Тому пропонуємо легкий рецепт консервації помідорів без оцту.Інгредієнти:У розрахунку на 3x літрову банку: цукор - 5 ст. л з гіркою, сіль - 2 ст. л солі без гірки, лимонна кислота - 1 ч. л, часник 3-5 зубчики, перець горошком, гвоздика, кориця шматочками — на смакУ розрахунку на літрову банку: цукор - 2 ст. ложки без гірки, сіль — трохи більш ніж половина столової ложки, лимонна кислота - 3 г, часник 2-3 зубчики, перець горошком, гвоздика, кориця шматочками — на смакПриготування Помідори проколоти, покласти в банку. Залити окропом, дати охолонути, воду злити. У банку засипати сіль, caxap і лимонну кислоту. Додати всі спеції. Залити повторно окропом і закатати. Дуже добре для тих, кому не можна оцет. Покращує смак помідорів кориця.⠀Читайте також: Рецепт помідорів "під снігом" з часником на зиму Які помідори корисніші: червоні чи жовті