Відома українська дієтологиня Наталія Самойленко в студії "Сніданку з 1+1" розповіла як харчуватися під час зимових святкувань, щоб не набрати зайву вагу.
В цьому вам допоможе "правило тарілки".
"Від переїдання на свята перш за все захистить режим. У святковий день має бути своєчасний сніданок, обід і навіть вечеря. А бенкет може бути плюс одним прийманням їжі, коли ви вже не будете голодні і будете легко себе контролювати", - каже Наталія Самойленко.
Контролювати переїдання на свята допоможе тарілка, яку візуально треба поділити на чотири частини і заповнити їжею.
На ¼ покласти смачні і бажано якісь здорові легені білки. Це можуть бути морепродукти, риба, якісь страви з яєць, може бути, щось з птиці. Кожен має свій стіл і вибирає, власне, з цього набору. Друга чверть - сезонні овочі та зелень. Наприклад, квашена капуста, для кого-то це буде авокадо. Тобто, важливо, щоб ці продукти обов'язково були присутні. Може бути салат овочевий Наступну чверть тарілки заповнюємо будь-якими вуглеводами, в тому числі, і мандаринами. Остання складова - це може бути все, що хочете зі святкового столу. Наприклад, олів'є буде займати ¼ не дуже великий тарілки і ви не наберете, якщо це буде разова акція.
"Правило тарілки" допоможе не тільки вберегти себе від збільшення у вазі після пишного застілля, але і отримати на вагах мінус. Дієтолог впевнена, що дотримання цієї рекомендації буде корисно протягом усіх зимових свят, а також 14 лютого та 8 березня.
Нагадуємо, що є безліч методів боротьби з похміллям.