Триває тиждень Масниці. У цей період українці готують багато різних смаколиків. Серед яких - вареники. Український шеф-кухар Володимир Ярославський поділився сімейним рецептом пухких вареників, приготованих на кефірі та без додавання яєць.Рецепт смачних вареників - на сайті ТСН.ua.Інгредієнти для тіста: 300 мл кефіру 480–530 г борошна 8 г соди чи 10 г розпушувача дрібка соліІнгредієнти для начинки: 1 пачка сиру 1 маленьке яйце або жовток 50 г цукру Приготування1. Важливо, аби кефір для тіста був кислий. У миску наливаємо кефір і додаємо соду. Швидко перемішуємо, а потім додаємо борошно. Замішуємо тісто.2. Скачуємо тісто у валик, підсипаючи трохи борошна. Після цього нарізаємо невеличкими "шайбами" та розплющуємо руками, формуючи плаский округлий виріб.3. На "шайби" викладаємо начинку і формуємо вареники.4. З підручних матеріалів - каструлі та марлі робимо парову баню та викладаємо на неї вареники. Варимо 5 хв, накривши вареники мискою. Важлива порада: не переварюйте тісто.