Що смачного приготувати з м'яти: 5 варіантів

15.06.2023 11:32

Варення з м'ятиІнгредієнти:Листя м'яти - 250 гЛимони - 2 шт.Вода - пів літраЦукор - 1 кгЩоб зварити варення з м'яти, треба: Промити м'яту холодною водою і просушити її. Дрібно нарізати листя і викласти до ємності рівним шаром. Додати дрібно нарізані разом зі шкіркою лимони. Залити все водою і варити 10-12 хвилин. Потім вимкнути газ, накрити каструлю кришкою і залишити на 24 години. За добу процідити та віджати настій через марлю. Додати цукор і варити до загусання. Розлити до стерилізованих банок і закрити.

М'ятний лікер Інгредієнти:Свіжа м'ята - 5-6 гілочокГорілка, коньяк, самогон або розбавлений спирт - 1 лВода - 250 млЦукор - 350 гЯк приготувати лікер із м'яти: Залити м'яту алкоголем. Ємність з алкоголем та м'ятою закрити кришкою і витримати в темному прохолодному місці 10-15 днів. Настоянку процідити через сито або марлю. Зварити цукровий сироп, охолодити його до кімнатної температури. До настоянки додати сироп і гарненько перемішати. Прибрати на місяць в темне прохолодне місце. Через місяць можна споживати.Квас із м'ятиІнгредієнти:М'ята зі стеблами - 300 гЦукор - 3 ст. ложки, можна більшеВода - 2 лДля приготування м'ятного квасу: До дволітрової банки покласти м'яту, засипати цукром і залити окропом. Накрити серветкою і залишити на 3 дні настоюватися. Зібрати піну, процідити та поставити до холодильника. Пити квас охолодженим.

Лід із м'ятиМ'ятний лід можна додавати до води, лимонаду, чаю, алкогольних напоїв.Щоб приготувати лід, подрібніть м'яту і залийте її окропом, дочекайтеся повного охолодження. Настій процідіть і заморозьте у спеціальних формах. До кожної форми можна ще додати м'ятний листочок.М'ятний соус для м'ясаІнгредієнти:М'ята - 40 гКінза - 40 гБілий винний оцет - 1 ч. лЦукор - 1 ч. лЧасник - 2 зубчики,Сік з половини лимонаСіль на смакОлія - 100 млХолодна вода - 25 млДля приготування перемелюємо блендером компоненти до однорідного стану.

Читайте також: Як зберегти полуницю свіжою якнайдовше: корисні поради Як приготувати вареники з полуницею на парі: рецепт тіста на кефірі, що не рветься