Що треба робити з содою, щоб випічка завжди виходила пухкою та ніжною

17.12.2024 10:23

Розповідаємо, яких правил треба дотримуватися, щоб випічка на соді завжди була високою, пухкою та ніжною. По-перше. Соди треба використовувати стільки, скільки заявлено в рецепті, щоб не зіпсувати тісто. По-друге. Якщо ви додаєте в тісто вологі компоненти, зокрема ті, що містять кислоту, спочатку змішайте соду з борошном. По-третє. Соду можна додавати безпосередньо в тісто, яке містить інгредієнти з кислотою – лимонний сік, мед, кефір чи сметану. Тоді реакція відбуватиметься повільніше, деяка кількість газу виділиться одразу, а частина виділятиметься під час випікання. Такий трюк зробить тісто пухким і повітряним. По-четверте. Тісто треба готувати швидко, бо реакція починається одразу, щойно кислота і сода зустрічаються. Якщо ви, наприклад, використовуєте сметану, то сода, перемішавшись із нею, одразу почне свою роботу. Тому не варто відкладати випікання, тісто має потрапити в духовку дуже швидко.Читайте також:В жодному разі не викидайте старе сало: ось що з ним можна зробитиЯк правильно прати постіль, щоб вона упродовж багатьох років була, неначе новаЯкі предмети не можна носити в кишенях і чому: про це майже ніхто не знає