Як зазначили науковці Корнельського університету та Університету штату Арізона, селен важливий для профілактики серцево-судинних захворювань, передає "Живи активно".
Він підвищує рівень хорошого холестерину і знижує кількість поганого, розріджує кров, зменшуючи ризик утворення кров'яних згустків в артеріях, що наповнюють кров'ю серце і мозок. Селен також забезпечує захист від деяких видів онкозахворювань.
Під час досліджень вчені з’ясували – щоденне доповнення харчового раціону селеном знижує ризик раку простати на 63%, раку товстої кишки – на 58% і раку легенів – на 46%. А рівень смертності від раку у людей, які додатково приймали селен, виявився на 39% нижчим, ніж у населення в цілому.
Селен необхідний для профілактики серцево-судинних захворювань
Терапевтична денна доза селену становить 100-200 мкг.
Які продукти містять селен:- морепродукти;- горіхи і насіння;- м’ясо і субпродукти (печінка індички, курки, качки, яловичина, свинина, нирки свинячі і телячі);- неочищені зернові культури, борошно крупного помелу і пшеничні висівки;- морська сіль;- курячий жовток;- рис;- кукурудза;- живі пивні дріжджі;- бобові (квасоля, сочевиця);- ячна крупа;- горох;- броколі.
Селен забезпечує захист від деяких видів онкозахворювань
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.
24.ua Селен – це важливий мікроелемент, який бере участь у функціонуванні всього організму. Він входить до складу сполук, які є антиоксидантами (вітаміни А, С, Е), адже захищає клітини від вільних радикалів.Як зазначили науковці Корнельського університету та Університету штату Арізона, селен важливий для профілактики серцево-судинних захворювань, передає "Живи активно".
Він підвищує рівень хорошого холестерину і знижує кількість поганого, розріджує кров, зменшуючи ризик утворення кров'яних згустків в артеріях, що наповнюють кров'ю серце і мозок. Селен також забезпечує захист від деяких видів онкозахворювань.
Під час досліджень вчені з’ясували – щоденне доповнення харчового раціону селеном знижує ризик раку простати на 63%, раку товстої кишки – на 58% і раку легенів – на 46%. А рівень смертності від раку у людей, які додатково приймали селен, виявився на 39% нижчим, ніж у населення в цілому.
Селен необхідний для профілактики серцево-судинних захворювань
Терапевтична денна доза селену становить 100-200 мкг.
Які продукти містять селен:- морепродукти;- горіхи і насіння;- м’ясо і субпродукти (печінка індички, курки, качки, яловичина, свинина, нирки свинячі і телячі);- неочищені зернові культури, борошно крупного помелу і пшеничні висівки;- морська сіль;- курячий жовток;- рис;- кукурудза;- живі пивні дріжджі;- бобові (квасоля, сочевиця);- ячна крупа;- горох;- броколі.
Селен забезпечує захист від деяких видів онкозахворювань
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.
24.ua