Габріель Шанель зняла з жінок корсет, ушляхетнила чорний колір і створила революційні парфуми. Шарм цієї легендарної жінки полягав в її особливій красі, тонкому розумі і видатному характері.
Вона ніколи не вважала себе великим кулінаром і не дуже любила готувати. Не жалувала вона і дієти: її способом тримати форму була обожнювана робота. Основу раціону жінки-легенди складали риба, фрукти і овочі, але за іронією долі головний інгредієнт салату, названого на честь Шанель, - курка.
Салат "Коко Шанель"
Інгредієнти
курка (краще грудка, відварна) - 400 г
помідор (свіжий) - 400 г
картопля (відварена) - 400 г
перець болгарський (яскравий, краще червоного кольору) - 300 г
сир твердий - 250 г
оливкова олія
сік лимонний
сіль, перець - за смаком
Покроковий рецепт
Крок 1: куряче м'ясо розбираємо на волокна.
Крок 2: картоплю ріжемо тонкими скибочками.
Крок 3: сир натираємо на тертці середнього розміру. Перець ріжемо тонкими смужками. Помідори ріжемо невеликими шматочками.
Крок 4: змішуємо всі продукти, заправляємо сумішшю: оливкова олія + лимонний сік + сіль + чорний мелений перець.