Цей вид картоплі найбільш небезпечний для гіпертоніків: вчені

11.12.2024 03:05

Як пише видання Express дієта - це ключ до стабілізації стану за гіпертонії. Тому лікарі закликають ставитися до вибору продуктів для щоденного раціону вкрай серйозно.Так вчені з Гарвардської медичної школи вирішили провести дослідження, щоб з'ясувати, як впливають на кров'яний тиск різні види картоплі. В ньому взяли участь понад 187 тисяч осіб.За результатами дослідження виявилося, що чипси та картопля фрі становлять найбільшу небезпеку для тих людей, які страждають через гіпертонію. Якщо людина з'їдає чотири і більше порцій таких страв впродовж семи днів, ризик високого артеріального тиску зростає на 11%. Пояснюють таку картину експерти тим, що в картоплі фрі та чипсах багато солі та олії, які можуть негативно впливати на здоров'я людини.