Багаторічні дослідження серед мільйонів людей з різних континентів показали: якщо ми їмо натуральні рослинні продукти, це допомагає нам бути більш стійкими до хвороб, а ще — покращує якість і тривалість життя.
Про це інформує Центр громадського здоров'я України у Telegram-каналі.
Більшість овочів містить безліч вітамінів, мінералів, харчових волокон і водночас корисні калорії.
Скільки треба їсти овочів
Людина щодня має споживати понад 300 г овочів, або ж чотири-п’ять порцій. Для жінки порція може бути завбільшки як один кулак, а для чоловіка — два кулаки. При цьому картопля не має бути основним овочем і заміняти інші.
Також бажано їсти одну порцію бобових на день: це горошок, квасоля, сочевиця.
Цікаво, що чоловіки всього світу споживають менше овочів, аніж жінки. Тому норму споживання для чоловіків бажано збільшити.
Читайте також:
Як правильно заморожувати овочі та фрукти на зиму, щоб зберегти їхню користь та смак
Чим корисні овочі: пояснення і поради від дієтологині Світлани Фус
Науковці розповіли, який овоч знижує ризик інсульту
Які фрукти та овочі варто їсти у спеку
Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.