В Україні легше знайти хорошу каву, ніж у Європі, – експерт

15.08.2018 17:06
Зараз в Україні кавова культура вийшла на новий, значно якісніший рівень. Про це в інтерв'ю 24 каналу розповів співзасновник бренду Veterano Coffee Володимир Шевченко.

За його словами, зараз в Україні кавова культура вийшла на шикарний рівень. "Ми настільки круті, що звичайні клієнти цього навіть не усвідомлюють. Споживач кави у нас вже теж розвинувся дуже круто", – пояснив Шевченко.

Коли я варився у цій темі у 2013-2014 роках, люди тільки переходили від кави "3в1" і починали розуміти, чим розчинна кава відрізняється від зернової. Коли я повернувся зі служби – люди почали розбиратися у сортах кави. Зараз рівень самого бізнесу у нас вищий, ніж у Європі. Якщо брати дорогий сегмент – у нас набагато більше хороших кав'ярень, ніж в будь-якому місті у Європі,– наголосив співзасновник бренду Veterano Coffee.

Він також додав, що нещодавно чемпіон світу з приготування кави у турці Слава Бабич – повернувся з турне по Європі з точно такими ж емоціями: в Україні набагато простіше знайти хорошу каву.

За його словами, це пов’язано із тим, що українці виявилися перфекціоністами і намагаються розвивати цей бізнес із дотриманням усіх можливих правил приготування кави.

"У Європі цього немає, вони багато до чого ставляться абияк: якось затемперували, якось налаштували, якось тече. У нас частіше намагаються довести напій до ідеалу", – пояснив Шевченко.

24.ua Зараз в Україні кавова культура вийшла на новий, значно якісніший рівень. Про це в інтерв'ю 24 каналу розповів співзасновник бренду Veterano Coffee Володимир Шевченко.

За його словами, зараз в Україні кавова культура вийшла на шикарний рівень. "Ми настільки круті, що звичайні клієнти цього навіть не усвідомлюють. Споживач кави у нас вже теж розвинувся дуже круто", – пояснив Шевченко.

Коли я варився у цій темі у 2013-2014 роках, люди тільки переходили від кави "3в1" і починали розуміти, чим розчинна кава відрізняється від зернової. Коли я повернувся зі служби – люди почали розбиратися у сортах кави. Зараз рівень самого бізнесу у нас вищий, ніж у Європі. Якщо брати дорогий сегмент – у нас набагато більше хороших кав'ярень, ніж в будь-якому місті у Європі,– наголосив співзасновник бренду Veterano Coffee.

Він також додав, що нещодавно чемпіон світу з приготування кави у турці Слава Бабич – повернувся з турне по Європі з точно такими ж емоціями: в Україні набагато простіше знайти хорошу каву.

За його словами, це пов’язано із тим, що українці виявилися перфекціоністами і намагаються розвивати цей бізнес із дотриманням усіх можливих правил приготування кави.

"У Європі цього немає, вони багато до чого ставляться абияк: якось затемперували, якось налаштували, якось тече. У нас частіше намагаються довести напій до ідеалу", – пояснив Шевченко.

24.ua