Вчені назвали найпопулярнішу харчову звичку, що руйнує ваш імунітет

18.03.2024 12:34

Вчені назвали небезпечну для імунітету харчову звичку, яка полягає в постійному споживанні продуктів, що містять фруктозу.Про це пише журнал Nature. Наукові фахівці констатують, що харчова звичка, яка полягає в надмірному споживанні фруктози, сприяє розвитку запальних реакцій з боку імунної системи. Наслідком цих процесів стає пошкодження клітин, а також тканин, що порушує функціонування органів.“Фруктоза підвищує ризик розвитку ожиріння, діабету другого типу і неалкогольної жирової хвороби печінки”, — попереджають автори дослідження, вчені Університету Суонсі, Інституту Френсіса Кріка в Лондоні і Брістольського університету після експериментів з мишами.Вчені з Великої Британії визначили, що під дією високих доз фруктози відбувається зміна клітинних метаболічних шляхів, що активізує процеси, які підвищують рівень запальних цитокінів. Збільшений вміст цих компонентів імунної системи небезпечний як можливий пусковий механізм несприятливих змін, включаючи розвиток аутоімунних патологій.Дослідники заявили, що “вживання великих доз фруктози перепрограмовує клітинні метаболічні шляхи, сприяючи глутамінолізу і окислювальному метаболізму”.Говорячи про харчові джерела фруктози, вчені відзначили, що її містять солодкі напої, численні види виробничих ласощів, напівфабрикатів. Експерти рекомендують вкрай педантично підходити до вибору продуктів в раціоні.Раніше ми писали про те, чим можна замінити цукор. Читайте провідні новини дня: Рейд російських добровольців на території РФ: захоплено ще одне село – все, що відомо станом на зараз Працівники ТЦК у Львові викрали волонтера і направили до Рівного: що кажуть у військкоматі (відео) Курс валют в Україні: долар знову рветься до 40 гривень – що робити