Щоб знизити ризики виникнення хвороб серця і судин, фахівці рекомендують споживати червону ікру, передає "Сегодня".
Що цікаво, у Японії чи не найнижчі показники смертності від серцево-судинних хвороб. На думку експертів, важливу роль тут відіграє їхня кухня, у якій багато морепродуктів, зокрема, червона ікра. До слова, Японія є найбільшим імпортером ікри у світі.
Чому червона ікра така корисна? У ній міститься дуже багато поліненасичених жирних кислот Омега-3, зокрема, ДГК, котра є тільки у морепродуктах та ікрі і не може засвоюватись з рослинної їжі.
Червона ікра корисна для здоров’я серця
Червона ікра вважається делікатесом в усьому світі з двох причин: завдяки своєму чудовому смаку та великому вмісту поживних речовин. До її складу входять білки, що легко засвоюються (32%), лецитин, кальцій, йод, фосфор, вітаміни групи В, А, Д, Е, фолієва кислота,– каже кандидата медичних наук Світлана Ташова.
Добова норма споживання для дорослої людини складає близько 20 грамів червоної ікри (2 чайні ложки).
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.
24.ua Для більшості людей не секрет, що найбільшою причина смертей у світі є серцево-судинні захворювання. Україна, на жаль, серед країн з найвищим показником смертності.Щоб знизити ризики виникнення хвороб серця і судин, фахівці рекомендують споживати червону ікру, передає "Сегодня".
Що цікаво, у Японії чи не найнижчі показники смертності від серцево-судинних хвороб. На думку експертів, важливу роль тут відіграє їхня кухня, у якій багато морепродуктів, зокрема, червона ікра. До слова, Японія є найбільшим імпортером ікри у світі.
Чому червона ікра така корисна? У ній міститься дуже багато поліненасичених жирних кислот Омега-3, зокрема, ДГК, котра є тільки у морепродуктах та ікрі і не може засвоюватись з рослинної їжі.
Червона ікра корисна для здоров’я серця
Червона ікра вважається делікатесом в усьому світі з двох причин: завдяки своєму чудовому смаку та великому вмісту поживних речовин. До її складу входять білки, що легко засвоюються (32%), лецитин, кальцій, йод, фосфор, вітаміни групи В, А, Д, Е, фолієва кислота,– каже кандидата медичних наук Світлана Ташова.
Добова норма споживання для дорослої людини складає близько 20 грамів червоної ікри (2 чайні ложки).
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.
24.ua