Український дієтолог Світлана Фус розповіла на своїй сторінці в Instagram, яких правил варто дотримуватися, щоб не погладшати у холодні пори року.
"Настали холоди, світлішає пізніше, темніє раніше – відмінний привід набрати пару-трійку зайвих кілограмів, чи не так?! Цього можна уникнути, змінивши режим харчування в холодну пору. Так як же харчуватися восени, щоб їжа зігрівала, але не впливала на нашу вагу?" – написала дієтолог.
За її словами, їсти потрібно регулярно, повноцінно, і ні в якому разі не відмовлятись від прийомів їжі. До речі, їжа обов'язково має бути в теплому вигляді, адже такі страви краще зігрівають і насичують наш організм.
Дієтолог рекомендує їсти тушковані, варені або запечені овочі замість сирих. Також варто не забувати про каші, які допомагають нормалізувати обмін речовин і наповняють організм корисними речовинами, мінералами і вітамінами.
via GIPHY
Трохи збільшуємо калорійність раціону в холодну пору, але не зловживаємо. Достатньо вживати на 100-150 калорій більше, ніж влітку. А це одна додаткова порція каші або 30 грамів насіння,– додала вона.
Також, експерт радить обов’язково вводити в раціон бобові: сочевицю, горох, квасолю, нут, які можна їсти кілька разів на тиждень. Окрім того, варто їсти овочеві супи, які легко засвоюються організмом і додають енергії.
"Дотримуючись цих нескладних правил, ви збережете свою фігуру, хороше самопочуття і міцний імунітет. А ще не забувайте побільше рухатися, виходити на прогулянки і дихати свіжим повітрям", – підсумувала дієтолог.
Переглянути цей допис в InstagramНаступили холода, светлеет позже, темнеет раньше – отличный повод набрать пару-тройку лишних килограммов, не так ли?! Этого можно избежать, правильно изменив режим питания в холодную пору. _ Так как же питаться осенью, чтобы пища согревала, но не влияла на наш вес? _ Кушаем регулярно и полноценно. Не отказываемся от приемов пищи и не делаем перерывы между ними. _ Кушаем пищу в теплом виде. Такие блюда лучше насыщают и согревают. А если не получается употреблять теплую еду, пейте согревающие напитки (только полезные!) _ Вместо сырых овощей, делаем упор на тушеные, вареные, запеченные или квашеные. _ Помним о кашах, которые не только согреют в холодную пору, а и нормализуют обмен веществ, наполнят организм полезными веществами, минералами и витаминами. _ Если хорошо переносим, обязательно вводим в рацион бобовые: чечевица, горох, фасоль, нут. Их можно кушать пару раз в неделю. _ Не забываем об овощных супах, которые легко усваиваются организмом и прибавляют энергии. _ Немного увеличиваем калорийность рациона в холодную пору, но не перебарщиваем. Достаточно употреблять на 100-150 калорий больше, чем летом. А это одна дополнительная порция каши или 30 граммов семечек. _ Придерживаясь этих несложных правил, вы сохраните свою фигуру, хорошее самочувствие и крепкий иммунитет. А еще не забывайте побольше двигаться, выходить на прогулки и дышать свежим воздухом!
Допис, поширений Диетолог Светлана Фус (@dietolog.fus) 3 Жов 2018 р. о 10:30 PDT
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.
24.ua Восени, коли стає щораз холодніше і швидко темніє, люди частіше залишаються у теплих домівках. Будучи вдома, вони починають більше їсти і тому набирають кілька зайвих кілограмів.Український дієтолог Світлана Фус розповіла на своїй сторінці в Instagram, яких правил варто дотримуватися, щоб не погладшати у холодні пори року.
"Настали холоди, світлішає пізніше, темніє раніше – відмінний привід набрати пару-трійку зайвих кілограмів, чи не так?! Цього можна уникнути, змінивши режим харчування в холодну пору. Так як же харчуватися восени, щоб їжа зігрівала, але не впливала на нашу вагу?" – написала дієтолог.
За її словами, їсти потрібно регулярно, повноцінно, і ні в якому разі не відмовлятись від прийомів їжі. До речі, їжа обов'язково має бути в теплому вигляді, адже такі страви краще зігрівають і насичують наш організм.
Дієтолог рекомендує їсти тушковані, варені або запечені овочі замість сирих. Також варто не забувати про каші, які допомагають нормалізувати обмін речовин і наповняють організм корисними речовинами, мінералами і вітамінами.
via GIPHY
Трохи збільшуємо калорійність раціону в холодну пору, але не зловживаємо. Достатньо вживати на 100-150 калорій більше, ніж влітку. А це одна додаткова порція каші або 30 грамів насіння,– додала вона.
Також, експерт радить обов’язково вводити в раціон бобові: сочевицю, горох, квасолю, нут, які можна їсти кілька разів на тиждень. Окрім того, варто їсти овочеві супи, які легко засвоюються організмом і додають енергії.
"Дотримуючись цих нескладних правил, ви збережете свою фігуру, хороше самопочуття і міцний імунітет. А ще не забувайте побільше рухатися, виходити на прогулянки і дихати свіжим повітрям", – підсумувала дієтолог.
Переглянути цей допис в InstagramНаступили холода, светлеет позже, темнеет раньше – отличный повод набрать пару-тройку лишних килограммов, не так ли?! Этого можно избежать, правильно изменив режим питания в холодную пору. _ Так как же питаться осенью, чтобы пища согревала, но не влияла на наш вес? _ Кушаем регулярно и полноценно. Не отказываемся от приемов пищи и не делаем перерывы между ними. _ Кушаем пищу в теплом виде. Такие блюда лучше насыщают и согревают. А если не получается употреблять теплую еду, пейте согревающие напитки (только полезные!) _ Вместо сырых овощей, делаем упор на тушеные, вареные, запеченные или квашеные. _ Помним о кашах, которые не только согреют в холодную пору, а и нормализуют обмен веществ, наполнят организм полезными веществами, минералами и витаминами. _ Если хорошо переносим, обязательно вводим в рацион бобовые: чечевица, горох, фасоль, нут. Их можно кушать пару раз в неделю. _ Не забываем об овощных супах, которые легко усваиваются организмом и прибавляют энергии. _ Немного увеличиваем калорийность рациона в холодную пору, но не перебарщиваем. Достаточно употреблять на 100-150 калорий больше, чем летом. А это одна дополнительная порция каши или 30 граммов семечек. _ Придерживаясь этих несложных правил, вы сохраните свою фигуру, хорошее самочувствие и крепкий иммунитет. А еще не забывайте побольше двигаться, выходить на прогулки и дышать свежим воздухом!
Допис, поширений Диетолог Светлана Фус (@dietolog.fus) 3 Жов 2018 р. о 10:30 PDT
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.
24.ua