Як приготувати ідеальну яєчню: страва вийде вишуканою, ніжною та смачною, як з ресторану

24.03.2025 15:21

Щоб замість ніжної яєчні не вийшла жорстка маса, професійні кухарі рекомендують дотримуватися кількох порад під час приготування. Тоді страва буде апетитною та вишуканою, неначе з дорогого ресторану. Розповідаємо, посилаючись на ресурс Ukr.Media, як приготувати ідеальну яєчню.Як правильно приготувати ніжну яєчню: кулінарні хитрощі, про які мало хто знає Правильна температура. Спочатку треба добре розігріти сковорідку з невеликою кількістю олії. Якщо розбити яйця на холодну пательню, білок одразу вбере весь жир і стане твердим. Секрет ніжності. Якщо хочете, щоб яєчня була ніжною з кремоподібним жовтком, треба додати столову ложку води у пательню, щойно розіб’єте яйця. Потім варто накрити сковорідку кришкою. За рахунок утворення пари, білок стене легким та повітряним і не буде твердим. Як розмістити жовток у центрі. Якщо ви хочете отримати гарну на вигляд страву, можна скористатися таким трюком. Спочатку розбийте яйце в чашку, а потім відправте на сковорідку, коригуючи положення жовтка ложкою. Не соліть заздалегідь. Професійні кухарі рекомендують солити яєчню після приготування, і ось чому. Сіль витягуватиме з яєць вологу, тому вони стануть жорсткими і страва не буде ніжною. Тому краще солити яєчню вже на тарілці. Колір має значення. Вважається, що домашні яйця з яскравим жовтком дуже смачні та корисні. Тому краще купувати домашній продукт.Читайте також:Де в жодному разі не можна зберігати каву: вона втратить свій насичений смак та аромат2 ложки у воду – і підлога сяятиме ідеальною чистотою: пил не осідатиме цілий тижденьНавіщо треба класти в холодильник паперові рушники: вам неодмінно сподобається цей лайфгак