Доволі просто приготувати варену ковбасу вдома. Продукт виходить дуже ніжним і смачним, а головне — його смак важко відрізнити від магазинної ковбаси.
Процес приготування: Філе та стегна курки промити, покласти до каструлі, залити водою і варити до закипання. Коли закипить, першу воду потрібно злити, додати свіжу і знову довести до кипіння. Прибрати пінку з поверхні, зменшити вогонь, додати почищену цибулину, чорний перець (горошок), лавровий лист, сіль і варити до готовності. Вимкнути бульйон, відлити 350 мл, а м'ясо вийняти і дати йому охолонути. Розібрати стегна, відділивши м'ясо від кісток. Філе і м'ясо стегна порізати на шматки. Свіжий буряк очистити, натерти на дрібній терці чи подрібнити в блендері. Для ковбаси нам знадобиться його сік — приблизно 1-2 ст. ложки. В бульйоні розвести желатин. В глибоку миску викласти куряче м'ясо, додати мускатний горіх, коріандр, вичавити часник, сіль, перець (мелений), влити бульйон з желатином і буряковий сік. Все подрібнити в блендері до однорідної маси. Щоб надати ковбасі форму можете взяти 1,5 л пляшку з-під води, відрізати верх, добре промити і викласти всередину фарш. Утрамбуйте масу, постукавши пляшкою об стіл. Зверху накрийте харчовою плівкою. Поставте майбутню ковбасу в холодильник на кілька годин (краще на цілу ніч). Смачного!