Як вибрати смачний оселедець з ікрою до святкового столу: на що звернути увагу

05.12.2024 11:03

Щоб вибрати жирну непересолену рибу з ікрою, експерти з безпеки харчування рекомендують звертати особливу увагу на ці речі. Тоді після покупки ви не будете розчаровані смаком та якістю придбаного оселедця.Як вибрати оселедець з ікрою: на що варто звернути увагуЩоб вибрати рибу з ікрою “на око”, дивіться на ці три речі. Розмір. Найкраща риба матиме довжину близько 17 см. Саме вона має оптимальну кількість м’яса, буде помірно жирною і не матиме шкідливих речовин. Ніс. У самця оселедця вузький трохи витягнутий ніс. Тоді як у самки ніс коротший і помітно кругліший. У самця буде масивна округлена спина і пряме, м’яке на дотик черевце. У самки оселедця рівна тонка спина, черевце щільне на дотик та об’ємніше, бо там знаходиться ікра. Шкіра. Якщо помітно, що шкіра трохи відійшла від філе, це може означати, що риба жирна. Тому вона буде смачнішою і не пересоленою.Варто знати, що несвіжий оселедець матиме каламутні очі, специфічний запах і колір. А щоб не купити пересолену рибу, намагайтеся вибирати більшу за розміром, її практично неможливо пересолити.Читайте також:Чому під час заварювання чаю на поверхні утворюється біла пінаЯка червона риба найкраща для домашнього засолювання: поради професійних кухарівУ якому м’ясі практично немає холестерину: воно вважається найкориснішим