Напевно кожна господиня знає проблему підгорілого молока. Трохи відволікся і все, молоко збігло, розплескалося по всій плиті, підгоріло. Необхідно відмивати посуд, плиту, крім того, пригоріле молоко має специфічний смак і запах, і вже ні для чого не годиться. Таким молоком вже не обійдешся, тому потрібно знову кип'ятити наступну порцію рідини.
Що робити, щоб молоко не збігло
Покласти будь-яку ложку в каструлю, залити молоком і можна кип'ятити.
Покласти дерев'яну ложку на каструлю з молоком, і тепер воно точно не втече.
Змастити краї каструлі, в якій ви збираєтеся кип'ятити молоко, рослинним або вершковим маслом. Смуга жиру повинна становити приблизно 1 см. Молоко не підніметься вище за цю смугу.
Ще один простий спосіб порятунку молока — достатньо лише покласти на дно посудини, перед тим як наповнювати її молоком перевернуте блюдце або перевернуте невелику тарілку. Звучить дивно, але цей лайфгак працює.
Читайте також:
Скільки грамів у столовій та чайній ложці, а скільки у склянці
Можна чи ні кип'ятити воду двічі: пояснення вчених