Як заварювати шипшину, щоб зберегти вітаміни: секрети та поради

18.10.2024 11:05

Шипшина - один з природніх джерел антиоксидантів і корисних речовин. Її вітаміни здатні поліпшувати роботу серця, усувати запалення, підвищувати імунітет і опірність до несприятливих факторів зовнішнього середовища. Однак, щоб скористатися її всіма перевагами, потрібно вміти правильно її заварювати.Як це зробити - розповідаємо далі.Заварти шипшину не так вже і важко. Перед вживанням шипшини, ягоди необхідно розрізати на частини і видалити ворсинки. Приготування на водяній бані 2 столові ложки подрібнених ягід залийте 1 склянкою окропу і витримайте під кришкою на водяній бані 15-20 хвилин. залиште настоятися протягом півгодини або 40 хвилин, процідіть напійПриготування у термосі на 10 частин гарячої води необхідно взяти 1 частку сушених або свіжих ягід шипшини, попередньо подрібнених. помістіть у термос і залиште не менше, ніж на 4-5 годин.

Яка користь від шипшиниЯгоди шипшини містять приблизно у 10 разів більше аскорбінової кислоти.Зокрема, вітамін C, який є в ягоді, підвищує опірність до запалень, омолоджує організм, покращує стан судин і прискорює відновлення тканин.Крім того, шипшину потрібно збирати в екологічно чистій місцевості далеко від промислових об'єктів і доріг. Рослина чутливо реагує на токсичні речовини, які містяться в грунті та повітрі, тому швидко поглинає їх.ПротипоказанняЗазначимо, що передозування шипшиною може негативно позначитися на роботі кровоносної і серцево-судинної системи в цілому.Упродовж дня можна пити не більше двох склянок напою з шипшини для дорослих. Дітям цю дозу варто скоротити до однієї склянки на добу.Утриматися від напоюзі шипшини варто людям, які страждають на гастрити, виразки шлунка і кишечника, а також при підвищеній кислотності.Перед застосуванням шипшини необхідно проконсультуватися з лікарем, оскільки у вас можуть бути протипоказання до прийому напою з цієї рослини.Читайте також: Як правильно зберігати та сушити корисні трави на зиму