Які негативні наслідки на організм має жувальна гумка

09.08.2018 11:36
Жувальна гумка, як і будь-які інші традиційні солодощі, містять цукор, а також хімічні компоненти та інші добавки, що можуть бути небезпечними.

Про це пише ресурс "Моє здоров’я".

Як підкреслюється, якщо жувати гумку регулярно, це може призвести до переїдання, оскільки після неї ми надаватимемо перевагу продуктам з низьким рівнем поживності.

Крім того, під час виробництва жувальної гумки використовується підсолоджувач аспартам, а він, зі свого боку, містить фенілаланін – небезпечна речовина для тих людей, що страждають від фенілкетонурії (спадкове захворювання, що впливає на роботу мозку – Здоров’я 24).

Також, за даними видання, жувальні гумки з замінниками цурку містять сорбітол, що є проносним засобом, який за постійного споживання викликає діарею та біль у шлунку. Так, німецький гастроентеролог Юрген Баудіц, рекомендує не споживати понад 5 грамів цієї речовини у тиждень.

Жування гумки може призвести і до проблем зі щелепою, яка перестане нормально закриватися. Таке трапляється, коли зношується скронево-нижньощелепний суглоб, який дозволяє відкривати та закривати рота, мовиться у матеріалі.

Ще щодо недоліків жувальної гумки, то, перш за все, відзначимо карієс, який є наслідком залишків цукру на зубах, а це сприяє розмноженню бактерій і решті проблем ротової порожнини.

via GIPHY

Водночас журналісти додають, що жувальна гумка містить також ланолін, отриманий з овечої шерсті, – це воскова речовина, яка робить жувальну гумку м’якою. Хоча й гумка здебільшого не вважається шкідливою для здоров’я, але негативні фактори не можна відкидати.

Зауважимо, дієтологи радять не споживати жувальні гумки постійно.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

24.ua Жувальна гумка, як і будь-які інші традиційні солодощі, містять цукор, а також хімічні компоненти та інші добавки, що можуть бути небезпечними.

Про це пише ресурс "Моє здоров’я".

Як підкреслюється, якщо жувати гумку регулярно, це може призвести до переїдання, оскільки після неї ми надаватимемо перевагу продуктам з низьким рівнем поживності.

Крім того, під час виробництва жувальної гумки використовується підсолоджувач аспартам, а він, зі свого боку, містить фенілаланін – небезпечна речовина для тих людей, що страждають від фенілкетонурії (спадкове захворювання, що впливає на роботу мозку – Здоров’я 24).

Також, за даними видання, жувальні гумки з замінниками цурку містять сорбітол, що є проносним засобом, який за постійного споживання викликає діарею та біль у шлунку. Так, німецький гастроентеролог Юрген Баудіц, рекомендує не споживати понад 5 грамів цієї речовини у тиждень.

Жування гумки може призвести і до проблем зі щелепою, яка перестане нормально закриватися. Таке трапляється, коли зношується скронево-нижньощелепний суглоб, який дозволяє відкривати та закривати рота, мовиться у матеріалі.

Ще щодо недоліків жувальної гумки, то, перш за все, відзначимо карієс, який є наслідком залишків цукру на зубах, а це сприяє розмноженню бактерій і решті проблем ротової порожнини.

via GIPHY

Водночас журналісти додають, що жувальна гумка містить також ланолін, отриманий з овечої шерсті, – це воскова речовина, яка робить жувальну гумку м’якою. Хоча й гумка здебільшого не вважається шкідливою для здоров’я, але негативні фактори не можна відкидати.

Зауважимо, дієтологи радять не споживати жувальні гумки постійно.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

24.ua