Про це у Facebook написала дієтолог Тіана Фіалкова.
Вона додала, що вільні радикали також утворюються у великій кількості під час боротьби організму з інфекціями, токсинами, вірусами, будь-якими антигенами. Їх кількість підвищується при хронічному запаленні, алергії, куріння і нездоровому харчуванні.
Вільнірадикали руйнують клітини, викликають передчасне старіння та рак. Проте, за словами дієтолога, на щастя, наше тіло захищається за допомогою антиоксидантів.
Фіалкова додала, що умовно здоровій людині необхідно споживати 8 – 11 ммоль антиоксидантів в день.
Також вона опублікувала список продуктів з вмістом антиоксидантів зазначено в ммоль на 100 грам продукту:
шипшина свіжа (12 – 34) чорна смородина (5,5 – 9) чорниця (7 – 8,5) ожина (3,8 – 6) брусниця (5) журавлина (3) малина (2 – 3) лохина (1 – 3) полуниця (1,8 – 2) темний шоколад з вмістом какао 68 – 70% (7 – 14) гранат (разом з мембранами) (1,7 – 9) слива (0,8 – 1,4) ананас (1 – 1,36) лимон і ківі (1,02) сушені яблука (1,8 – 6,07) родзинки (0,9 – 1,14) чорнослив (1,9 – 3,7) гвоздика (125 – 465) кориця мексиканська (17 – 139) артишок (3 – 4) Червона капуста (2,15) брокколі (0,25 – 1) волоський горіх з плівками (13 – 33,3) насіння соняшнику (5,3 – 7,5)Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.
24.ua Антиоксиданти захищають організм людини від вільних радикалів, які постійно виникають в організмі в процесі утилізації кисню.Про це у Facebook написала дієтолог Тіана Фіалкова.
Вона додала, що вільні радикали також утворюються у великій кількості під час боротьби організму з інфекціями, токсинами, вірусами, будь-якими антигенами. Їх кількість підвищується при хронічному запаленні, алергії, куріння і нездоровому харчуванні.
Вільнірадикали руйнують клітини, викликають передчасне старіння та рак. Проте, за словами дієтолога, на щастя, наше тіло захищається за допомогою антиоксидантів.
Фіалкова додала, що умовно здоровій людині необхідно споживати 8 – 11 ммоль антиоксидантів в день.
Також вона опублікувала список продуктів з вмістом антиоксидантів зазначено в ммоль на 100 грам продукту:
шипшина свіжа (12 – 34) чорна смородина (5,5 – 9) чорниця (7 – 8,5) ожина (3,8 – 6) брусниця (5) журавлина (3) малина (2 – 3) лохина (1 – 3) полуниця (1,8 – 2) темний шоколад з вмістом какао 68 – 70% (7 – 14) гранат (разом з мембранами) (1,7 – 9) слива (0,8 – 1,4) ананас (1 – 1,36) лимон і ківі (1,02) сушені яблука (1,8 – 6,07) родзинки (0,9 – 1,14) чорнослив (1,9 – 3,7) гвоздика (125 – 465) кориця мексиканська (17 – 139) артишок (3 – 4) Червона капуста (2,15) брокколі (0,25 – 1) волоський горіх з плівками (13 – 33,3) насіння соняшнику (5,3 – 7,5)Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.
24.ua