Кухарі розповіли, що робити, якщо млинці прилипають до сковороди і рвуться

Ірма Шелест
Переглядів статті Кухарі розповіли, що робити, якщо млинці прилипають до сковороди і рвуться 5655
04.11.24 19:20

Нерідко, якщо приготувати тісто неправильно, млинці прилипають до поверхні сковороди, а то й взагалі рвуться під час перевертання. Існує кілька основних причин, чому так відбувається: ви вибрали нову сковорідку для смаження; налили тісто на сковорідку, яка ще не нагрілася; додали в тісто багато цукру, який зробив його рідким; не змастили сковороду; поставили сковороду на велику комфорку, а тому млинці прилипають посередині.Що робити, щоб млинці не прилипали до сковородиНасамперед, важливо добре нагріти сковорідку, потім влити достатню кількість олії або розтопити вершкове масло (тут все залежить від індивідуальних побажань). В процесі смаження дивіться, щоб млинці добре відходили від поверхні.Кухарі радять залишити готове тісто перед смаженням на 30 хвилин за кімнатної температури. Адже, коли воно холодне, то може запросто прилипати до гарячої поверхні сковорідки. Коли закінчиться півгодини, влийте в тісто кілька ложок рослинної олії і ретельно перемішайте суміш.Якщо млинці прилипають через те, що у вас вийшло надто рідке тісто, тоді замість рослинної олії всипте трішки борошна. Найкраще, кажуть професіонали, використовувати чавунну сковорідку, але, якщо у вас такої немає, то підійде будь-яка з якісним антипригарним покриттям.Читайте також: Більше не будете готувати у пропорції 1:2: що робити, щоб рис був розсипчастим і не злипався Не лише смачна, але й багата на селен та фосфор: досвідчені рибалки назвали найкориснішу рибу Як правильно чергувати шари в салаті "Оселедець під шубою": що за чим викладати на тарілку