Курка, запечена на банці: традиційний рецепт

Курку вимийте та обсушіть паперовим рушником. Натріть сіллю зовні та всередині. В мисці змішайте сушений часник, солодку паприку, одну чайну ложку прованських трав, олію. Перемішайте і щедро натріть тушку з усіх боків і всередині. Залиште промаринуватися щонайменше на годину, а бажано на ніч. До дека для запікання налийте гарячу воду, менше половини. Поставте на нього літрову банку і заповніть її на 2/3 гарячою водою. Додайте в банку лавровий лист, розрізаний навпіл часник, прованські трави, копчену паприку, цукор і сіль. Курку насадіть на банку, а розріз біля шиї закрийте за допомогою зубочистки. Крила загорніть у фольгу. Покладіть курку до холодної духовки, потім увімкніть на 180 градусів і випікайте 1,5 години.Поради: Ставити тушку на банці треба тільки до холодної духовки, інакше скло трісне через різкий перепад температури.Читайте також: Гуляш із курячої печінки: незвичайний рецепт Куряче філе в гірчиці: швидкий рецепт Курячі ніжки в білому вині: ефектна страва французької кухні