Кутя з рису на Різдво 2025: три найкращі рецепти

Ірма Шелест
Переглядів статті Кутя з рису на Різдво 2025: три найкращі рецепти 9847
19.12.24 20:36

Кутя з рису – це чудовий сучасний варіант традиційної страви, яка ідеально підійде для святкового столу на Святий вечір та Різдво. Ми зібрали три найсмачніші рецепти, які підкорять ваше серце і здивують гостей.Для куті на Святвечір використовують пісні інгредієнти. кутю готують на воді та додають смачні інгредієнтиКутя з рису з чорносливом і медом від Євгена КлопотенкаЦей варіант пропонує поєднання смаку ніжного рису з насиченим смаком чорносливу.Інгредієнти: Довгозернистий пропарений рис - 300 г Чорнослив - 50 г Горіхи- 50 г Мед - 2 ст. л.. Мак - 3 ст. л. Приготування: Залийте рис водою в пропорції 1 частина рису та 2 частини води. Варіть рис 5 хвилин після закипання, потім вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте постояти 15 хвилин. Залийте мак окропом, залишіть на 10 хвилин, а потім відкиньте на дрібне сито, щоб рідина стекла. Чорнослив помийте і наріжте дрібним кубиком. Волоські горіхи порубайте ножем. У каструлю з рисом додайте запарений мак, чорнослив, волоські горіхи та 2 ст. л. меду. Перемішайте всі інгредієнти та додайте трохи теплої води для отримання бажаної консистенції. Кутя з сушеною вишнеюІнгредієнти:• Рис сухий довгозернистий – 200 г.• Мак – 50 г• Ліщина – 50 г,• Волоський горіх – 100 г,• Мед – 100 г, • Вишня сушена – 50 г. Приготування : Мак залийте окропом і лишіть на 10-15 хв. Злийте воду та розтеріть у ступці. Можна використовувати блендер, але краще у ступці. Рис промийте у холодній чистій воді та варіть без кришки близько 7-8 хвилин. Готовий, не переварений рис, відкинути на сито. Горішки посмажте на сковорідці. Після чого, охолодіть і подрібніть ножем. Мед, розведіть 5 столовими ложками теплої води. Рис заправляємо всіма інгредієнтами, перемішуємо та подаємо. Кутя з рису з цукатами та апельсиновим сокомОригінальний варіант із цитрусовою ноткою, який додає свіжості й аромату.Інгредієнти: Рис – 200 г Цукати (ананас, апельсин) – 100 г Мак – 50 г Апельсиновий сік – 100 мл Мед – 2 ст. л. Горіхи – 50 г Приготування: Відваріть рис у пропорції одна частина рису, дві води до готовності, дайте охолонути. Мак запарте окропом, перетріть у ступці. Цукати наріжте дрібними кубиками. Горіхи подрібніть ножем. Змішайте рис із маком, цукатами та горіхами. Мед зміщайте з апельсиновим соком, додайте теплої води та добре перемішайте. Заправте рис сумішшю. Читайте також: Що приготувати на Різдво: ідеї та рецепти 12 страв