За словами лікарів, регулярне вживання граната допомагає запобігти утворенню холестеринових бляшок, знижує ймовірність атеросклерозу, інфаркту та інсульту. Також фрукт сприяє контролю рівня цукру в крові, полегшує симптоми депресії та клімаксу, позитивно впливає на профілактику пухлин молочної залози.Окрім того, науковці провели дослідження на лабораторних мишах, яке показало, що гранат може уповільнювати розвиток деменції та хвороби Альцгеймера. А все тому, що фрукт містить втричі більше антиоксидантів, ніж зелений чай чи червоне вино. Він також багатий на вітаміни, мінерали – залізо, калій, кальцій і фосфор, які позитивно впливають на роботу мозку, омолоджуючи його клітини.Як правильно вживати гранат, щоб фрукт приніс максимальну користьГранати й сік можна вживати щодня, вони не шкодять здоров’ю. Фрукти значно поживніші за сік, містять менше цукру і більше клітковини, що не дає стрімкого підйому рівня глюкози.Якщо ви п’єте сік, краще вибирати натуральний фреш, у пакетованому соці є додані цукри. Якщо у вас немає неприємних відчуттів, наприклад, печії або алергічних проявів під час вживання гранатового соку, то можна пити в чистому вигляді, в іншому випадку треба розводити чистою водою у співвідношенні 1:1.Читайте також:Вчені назвали два продукти, вживання яких допоможе омолодитися на 15-20 роківЛікарі назвали найважливіші продукти, які треба їсти для зміцнення серця й судинЯкщо їсти цей фрукт перед сном, можна позбутися безсоння