Найкращі сніданки на думку дієтологів: десять варіантів

Представники Асоціації дієтологів України розповіли "Українській правді" про смачний та корисний сніданок, а такод порадили десять рецептів страв, які можна приготувати на початок дня: Вівсянка - ця страва багата на різні поживні речовини. В ній, наприклад, містяться бета-глюкани. Це розчинні харчові волокна, які відрізняються особливою в'язкістю. Завдяки бета-глюканам людина довгий час відчуває насичення. Також вони допомагають знизити рівень холестерину. Овес, з якого готують вівсянку, багатий на омега-3 жирні кислоти, антиоксиданти, калій та фолієву кислоту. Горіхова паста або горіхи - особливо важливі вони для тих, хто не їсть продукти тваринного походження. В них містяться магній, калій, білок, антиоксиданти та жири, які дуже потрібні для роботи серцево-судинної системи. Горіхову пасту взагалі можна назвати унікальним продуктом. Адже її можна намастити на тост або додати до йогурта, вівсянки, їсти зі свіжими фруктами. Яйця - це дуже популярний варіант сніданку, а ще вони корисні та смачні. Вживання яєць допомагає зменшити вагу тіла та кількість жиру в організмі. Ягоди - корисний сніданок може складатися зі свіжих або заморожених ягід. Вони відрізняються низькою енергетичною цінністю, однак містять необхідні організму антиоксиданти та мають високий вміст клітковини. Кава - завдяки кофеїну цей напій допомагає швидше прокинутися. Однак не варто пити на сніданок лише одну каву. Краще поєднувати її з іншими продуктами, які також можна назвати чудовими варіантами для початку дня. Кава також допомагає боротися з запальними процесами, адже в її складі містяться антиоксиданти. Насіння льону - до його складу входять омега-3 жирні кислоти, клітковина та білок. Чому це корисний сніданок? Тому що насіння льону допомагає знизити рівень холестерину в крові, покращити чутливість до інсуліну, знизити рівень цукру в крові та захистити від раку молочної залози. Насіння ви можете додати до вівсяної каші, йогурту, смузі. Чай - це може бути білий, чорний або зелений. Всі ці напої містять антиоксиданти. Хоча дієтологи впевнені, що корисний сніданок - це, все ж, зелений чай. Адже він додатково допомагає боротися із зайвою вагою. Чай також містить певну кількість кофеїну. Грецький йогурт - чудове джерело білків, а тому його дуже корисно їсти вранці. А ще в ньому міститься багато кальцію та пробіотики, які допомагають підтримувати імунну систему та здоров'я кишківника. Додайте у йогурт ягоди та фрукти - так ви отримаєте смачний та ще більш корисний сніданок. Банани - чудове доповнення до поживного сніданку. Адже вони містять стійкий крохмал, який допомагає надовго наситити організм. А ще банани - джерело калію, який допомагає підтримувати нормальний рівень артеріального тиску. Їх можна поєднувати з вівсянкою, горіхами та іншими кашами. Домашній сир - в ньому міститься багато білку, а тому він здатний так само ефективно, як і яйця, прогнати голод. А ще в домашньому сирі є кальцій, вітамін А та вітаміни групи В. Щоб отримати корисний сніданок, його можна їсти як окрему страву, або ж поєднувати з фруктами, овочами, зеленню тощо.