Розповідаємо, з яких грибів не варто варити суп, а які можна готувати.Які гриби не можна додавати в суп, бо вони виділяють токсиниМедики попереджають, що деякі види грибів під час варіння активно виділяють отруйні речовини. До таких належать пластинчасті види – сироїжки, грузді, лисички та вовнянки. Воду, в яких варилися ці гриби, треба зливати, а їх краще додавати в салати, соуси чи смажити.Ще одне табу для супів – це перестиглі гриби. Вони містять зіпсований білок, який погано перетравлюється. Окрім того, в них може бути присутня цвіль і одноклітинні паразити – амеби.Також небезпечні для варіння гриби, які росли біля дороги. Вони накопичують важкі метали та різні отруйні речовини, особливо в капелюшках збираються токсини з опадів та вихлопних газів. Також ці гриби можуть мати радіоактивні елементи. А під час приготування ці отруйні речовини залишаються у бульйоні.З яких грибів найкраще готувати супиНайсмачніший грибний суп виходить із білих грибів, шампіньйонів, опеньок та маслюків. Після першого варіння гриби краще посмажити, щоб надати страві більш насиченого смаку й аромату.Якщо гриби сушені, то перед їхнім приготуванням варто звернути увагу на деякі нюанси. Пластинка капелюшка має бути цілісною, а товщина – не більшою ніж пів сантиметра. Гриб повинен бути невеликим з чіткими контурами пластинок капелюшків. Колір капелюшка має бути світло-коричневого відтінку. Нижня частина ніжки якісного гриба – рівна та неушкоджена.Читайте також:Названо найбільш недооцінений молочний продукт, який необхідно їсти якомога частішеЯке молоко можна додавати до кави під час схудненняПодовжує життя і захищає від багатьох захворювань: цей продукт необхідно їсти усім літнім людям