Рецепт салату "Мімоза" на новорічний стіл: як приготувати "легку" версію без майонезу і моркви

Така версія салату чудово підходить для тих, хто хоче насолодитися класичною новорічною стравою, але дотримується правильного харчування чи рахує калорії.

Процес приготування: Відваріть картоплю у мундирі (25 хвилин). Остудіть і натріть на середній терці. Яйця також відваріть (10 хвилин), остудіть, почистіть, розділіть білки від жовтків і окремо натріть на дрібній терці. Консервований лосось подрібніть виделкою. Промийте і просушіть салат та зелену цибулю. Останню наріжте. Для соусу поєднайте мед, гірчицю, оливкову олію, лимонний сік, сметану і сіль. Перемішайте. Викладайте салат шарами: спочатку натерта картопля, сіль та соус, потім риба, зелена цибуля та знову соус, наприкінці салат Айсберг, знову соус, терті білки, ще раз соус і прикрасьте натертими жовтками.Смачного!