Скільки та як зберігати гречку, рис, манку і інші крупи

Як правильно зберігати гречку, рис та інші крупиНасамперед, дуже важливо стежити за температурою та рівнем вологості. Різкі перепади температур для будь-якої крупи не рекомендуються. Тобто в приміщенні не повинна темперарута повітря сильно залежати від часу доби.Рівень вологості повинен зберігатися в межах 60-70%. А температура становити не менше 5 градусів вище нуля.Також не забувайте перевіряти температуру та вологість самої крупи. Якщо ви зберігаєте рис чи гречку у мішечках, не забувайте перевертати крупу раз на тиждень. Якщо в банках чи інших доступних місцях - можна і частіше.Чому крупа може зіпсуватися: основні причиниДуже важливо слідкувати за запахом та зовнішнім виглядом крупи, щоб вчасно побачити, що вона зіпсувалася або починає псуватися: Неприємний смак - ви надто довго зберігаєте крупу і вона вже "залежалася". Тому смакові та хімічні властивості рису чи гречки почали змінюватися. Поганий запах - з'являється через неналежні умови зберігання або недотримання правил "сусідства". Поява плісняви - ця проблема з'являється, якщо не дотримуватися температурного режиму чи рівня вологості. Також вона псує крупи, коли в приміщенні погана вентиляція. Зміна кольору - ця причина також криється в надто довгому часі зберігання, а ще крупа змінює колір, коли на неї потрапляє сонячне світло.Скільки можна зберігати гречку, рис та інші крупиЯкщо дотримуватися всіх правил зберігання, термін придатності для різних видів круп такий: вівсяні пластівці - не більше пів року; рис - від 16 до 18 місяців; гречка - приблизно 20 місяців; вівсяна, пшенична, манна та кукурудзяна крупи - 4-10 місяців.