Як приготувати найсмачніший капусняк за давнім рецептом

Ірма Шелест
Переглядів статті Як приготувати найсмачніший капусняк за давнім рецептом 3967
13.11.24 13:21

Рецептів капусняку дуже багато. Це і капусняк зі свіжою, квашеною капустою, з рисом замість пшона, інші варіанти.Як варили капусняк стародавні українці розповіла кулінарка Тетяна Якубук.Інгредієнти для приготування : М'ясо, найкраще брати свинячі реберця -- 1 кг. Картопля -- 5−6 великих картоплин. Морква -- 2 шт.. Цибуля ріпчаста -- 2 шт. Капуста свіжа -- 400 г. Пшоно -- 200 г Сметана -- 100 г. Густий домашній томат -- 1 л. Часник -- 3 зубки. Лавровий лист -- 2 шт. Цукор -- 4 ст. ложки. Чорний перець — четвертина чайної ложки. Сіль, на смак. Зелень -- на смак. Олія для смаження. Приготування капусняка М'ясо добре помити й поставити варитися на середньому вогні. На 1 кг м'яса води має бути десь 5 літрів. Дати м'ясу покипіти 30 хвилин на середньому вогні. «Піну» з киплячого м'яса зняти, додати лавровий лист, сіль на смак. Додати помиту, очищену й нарізану дрібним кубиком картоплю. Через 15 хвилин додати промите до чистої води пшоно й потерту на тертці через великі отвори капусту. Все кипить тепер на маленькому вогні. Готуємо засмажку. Моркву й цибулю помити, почистити і нарізати: цибулю — дрібним кубиком, а моркву натерти на тертці на мілких отворах. Посмажити цибулю до прозорості, додати моркву та все разом — до готовності. Наприкінці додати у сковорідку до засмажки сметану, домашній томат, цукор, мелений чорний перець Все кипить пару хвилини, виливаємо це до каструлі з капусняком. Регулюємо густину водою, якщо потрібно, доливаємо 1 літр. Ще дати покипіти десь 15−20 хвилин, видушити через прес та додати часник, зняти з вогню. Дати настоятися протягом 30−40 хвилин, додати свіжу зелень. Читайте також: Всього один інгредієнт змінить смак салату з капусти: будете готувати щодня Найкращі продукти для мозку та гарного настрою на думку гарвардської дієтологині