Які крупи обов’язково треба мити перед варінням, а які – ні: про це мало хто знає

Ірма Шелест
Переглядів статті Які крупи обов’язково треба мити перед варінням, а які – ні: про це мало хто знає 9119
13.01.25 14:37

Багатьох господинь турбує запитання – чи треба промивати крупу перед приготуванням каш чи інших страв. Розповідаємо, посилаючись на ресурс "Ми-Україна", які крупи можна не промивати перед варінням, а які все-таки доведеться, і ось чому.Які види круп обов’язково треба промиватиПеред варінням ці крупи слід ретельно промити, щоб позбутися борошнистої оболонки, інакше страва вийде в’язкою й не дуже апетитною на вигляд: рис; гречка; пшоно; перловка; горох; сочевиця; нут.Після промивання ці крупи не злипатимуться і не утворюватимуть білу піну під час варіння. Також слід зазначити, що перед варінням квасолю, рис, перловку та горох краще замочити на 40 хвилин, інакше доведеться дуже довго варити страву. А це позначиться на її якості, поживності та смакових властивостях.Які крупи мити не потрібно, бо в цьому немає жодного сенсуЕксперти з кулінарії категорично не рекомендують мити деякі види круп, бо вони вбирають в себе багато води. Продукт просто стане непридатним до вживання. Це: манка; вівсянка; геркулес; кус-кус; кукурудзяна та ячна крупа.Читайте також:Які найкращі сорти перцю для багатого врожаю: плоди будуть великими, м’ясистими та солодкимиНазвано три популярні квітки, які можна їсти: тепер ваші страви будуть неначе з ресторануНазвано одну з найпопулярніших страв, яку категорично не можна розігрівати двічі