Забудьте про соду й оцет: як зробити махрові рушники м’якими та ніжними, неначе пух

Ірма Шелест
Переглядів статті Забудьте про соду й оцет: як зробити махрові рушники м’якими та ніжними, неначе пух 4324
05.12.24 12:07

Розповідаємо, як повернути махровим рушникам м'якість без кондиціонеру, соди й оцту, такі способи вам неодмінно сподобаються.Як зробити махрові рушники м’якими, наче пух Гліцерин. Цим аптечним засобом користувалися, коли не було пом'якшувачів для білизни. Він на відмінно справляється із жорсткістю води, тому махрова тканина залишається м’якенькою та ніжною на дотик. Насипте 3 столові ложки засобу в барабан пральної машинки, після прання ваші рушники будуть м'якими й матимуть ніжний приємний аромат до наступного прання. Сіль і морозне повітря. Такий метод треба використовувати для чистих випраних рушників, які втратили свою м’якість. Розчиніть склянку солі у п’яти літрах теплої води й замочіть у розчині рушники на 30 хвилин. Потім добре виполощіть, відтисніть і повісьте сушитися на свіжому повітрі за морозної погоди. Холодна вода та сніг. Таким методом користувалися ще наші предки, коли прали ткані рушники, які були дуже жорсткими на дотик, щоб надати їм м’якості. Спочатку треба випрати рушники у холодній воді, потім скласти у глибоку ємність та засипати снігом, щоб вони полежали кілька годин. Потім виполощіть і висушіть як зазвичай. Після такої процедури махрова тканина стане м’якенькою на дотик.Читайте також:Як вибрати смачний оселедець з ікрою до святкового столу: на що звернути увагуЯка червона риба найкраща для домашнього засолювання: поради професійних кухарівУ якому м’ясі практично немає холестерину: воно вважається найкориснішим