Автомобільні запчастини — поради щодо вибору

Автомобільні запчастини — поради щодо вибору (GlavPost)

Власник автомобіля рано чи пізно стикається з вибором запчастин для ремонту або обслуговування транспортного засобу. Вони потрібні для планового або незапланованого обслуговування. Але величезна кількість автомобільних товарів яка доступна на українському ринку ускладнює пошуки. Гірше справа йде якщо ви власник автомобіля з солідним віком, на який припинено випуск заводських деталей. Щоб спростити проблему, потрібно розібратися з видами продукції. Вона ділиться на оригінальну, неоригінальну і ту що була у вжитку.


РЕКЛАМА

Плюси оригінальних комплектуючих

Оригінальні запчастини відрізняються наявністю спеціального маркування, яке складно підробити. Їх піддавали випробуванням тому якість ідеальна. Якщо вдасться відшукати таку продукцію розраховуйте на наступні переваги:

  • Значний експлуатаційний ресурс, гарантований виробником.
  • Бездоганна якість. Серед оригінальних автозапчастин відсутній брак. Це забезпечується контролем виробництва на усіх етапах.
  • Максимальний ступінь захисту. Підробити заводські комплектуючі практично неможливо. Це гарантується маркування, внесене до каталогу.

Але є і зворотна сторона медалі:

  • вартість вище аналогів;
  • відсутність деталей у вільному продажу;
  • тривале доставлення в разі замовлення.

Вибір оригінальних запасних частин не доставляє складності. Досить з'ясувати VIN-код автомобіля. За кодом легко підібрати запчастину відповідну до моделі машини. При цьому все відбувається в зручних для автовласника умовах. Маючи доступ до інтернету підібрати деталі просто. Введіть маркування в спеціальне віконце на сайті з каталогами. Перед вами з'явиться шуканий предмет з фото та описом. Чи залишиться уточнити його наявність і обговорити умови покупки.


РЕКЛАМА

Особливості неоригінальної продукції

Неоригінальні автозапчастини — це продукція сторонніх компаній. Вони не виграли тендер виробника. Продукція відрізняється високою якістю. Вона випускається за встановленими нормативами. Але відсутність маркування збільшує кількість підробок. Часто автолюбителям трапляються неякісні вироби.

Переваги неоригінальних деталей наступні:

  • Вартість нижче оригіналу. Хоча якісна продукція ненабагато дешевше.
  • Гарна якість. Автозапчастини не поступаються надійністю оригінальної продукції. Це не стосується підробок.
  • Великий асортимент представлений на ринку. Неоригінальні комплектуючі переважають на ринку нових деталей.

Серед мінусів аналогових виробів автовласники виділяють:

  • Ризики покупки підробки. Кількість браку серед неоригінальної продукції висока. Це пов'язано з відсутністю фірмового захисту і каталожного номера.
  • Втрата гарантії на автомобіль. Якщо на авто поширювалося гарантійне обслуговування установка неоригінальної деталі автоматично анулює його.
  • Несумісність з автомобілем. Іноді запчастини потрібно підганяти щоб вони стали на посадкове місце.

Пошук неоригінальної продукції аналогічний підбору заводських комплектуючих. Використовуючи маркування, потрібно пам'ятати, що воно відрізняється від оригінального. Тому нюанси потрібно уточнювати у продавця.

Старі деталі з розбирання

Старі запчастини — це найкращий спосіб утримання автомобіля в робочому стані. Елементи демонтують з транспорту непридатного до експлуатації. Авто, що потрапило в аварію, розбирають на окремі вузли. Після перевірки їх працездатності вони надходять на прилавки магазинів.

Користь використання старих запчастин в наступному:

  • Можливість економії. Деталі, що були у вжитку дешевше нових аналогів. Це стосується заводських і неоригінальних комплектуючих.
  • Наявність запчастин. З огляду на те, що де які автомобілі вже перестали випускати, продукція що була у вжитку єдиний спосіб ремонту.
  • Простота покупки. Такі деталі завжди знаходяться на складі. Тому не потрібно нічого замовляти та чекати доставлення.

Але запчастини, що були у вжитку не відрізняються надійністю. Знос і втому матеріалів здатний визначити фахівець. Звичайному автолюбителю вибрати якісну деталь складно. Бажано співпрацювати з перевіреними фірмами. Черкаські автозлами пропонують гарантію на запчастини, виставлені на продаж через AUTO.RIA №1 серед автосайтів в Україні. Тут же крім комплектуючих доступна величезна база нових і старих машин завдяки якій відбувається близько 1400 угод кожен день.

Підбиваємо підсумки

Фахівці радять при ремонті двигуна використовувати нову продукцію. Але до деяких особливо старих автомобілів складно знайти оригінальні запасні частини. Можна спробувати встановити аналогові деталі. Однак важливо бути впевненим в надійності виробника. Оптимальний варіант — це запчастини що були у вжитку. Бажано щоб був мінімальний знос. Вони проходять перевірку, і продавець надає гарантію. Так можна підтримувати авто в робочому стані.

РЕКЛАМА